İstanbul Bağcılar Belediyesi, hükümet tarafından başlatılan proje kapsamında Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ile ‘kardeş belediye’ oldu.
"Kardeş Belediye Projesi ve Yerel Yönetimler Toplantısı" için Bitlis’e gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adilcevaz Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Necati Gürsoy tarafından karşılanan Lokman Çağırıcı ve beraberindeki heyet, Adilcevaz’ın güzelliğine hayran kaldıklarını dile getirdi. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bağcılar Belediyesi ile kardeş olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Süphan Dağı’nın eteklerinde ve Van Gölü’ne kıyısı olan ilçemiz; tarihi ve doğasıyla turizm yatırımları açısından doğu bölgesinin en elverişli ilçesidir. Bu kadar güzelliğe sahip olan ilçemiz, ne yazık ki istediğimiz konumda değil. Bizimle ‘kardeş belediye’ olan Bağcılar Belediyesi’nden imkânları ölçüsünde destek bekliyoruz” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, ‘kardeş belediye’ oldukları Adilcevaz Belediyesi’ne her türlü maddi ve manevi desteği sunacaklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik içerisinde güzel işlere imza atacaklarını söyledi.
Başkan Necati Gürsoy tarafından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve beraberindeki heyete Adilcevaz cevizi, ceviz reçeli ve kuru kayısı ikram edildi.