Amatör Spor Haftası nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Amatör spor kulüplerine ve okullara spor malzemesi dağıtımı, başarılı sporculara da plaket takdim edildi.
İlimizde çeşitli 6500 lisanslı sporcunun bulunduğu çeşitli spor dallarının alt yapısının geliştirilmesi amacıyla okulların ve kulüplerinin spor malzemesi ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla imkanı olmayan kulüplerin alt yapılarının gelişmesi için malzeme desteği yapıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Yusuf Odabaş;
“Ülkenin en az nüfusu olan ili olmasına rağmen, ülkemizde en fazla sporcu barındıran bir il olma özelliği gösteren Bayburt’umuza, bu vesileyle sporcularımıza burada teşekkürlerimi bir borç bilirim. Gençlerimizin boş zamanlarını spor yaparak geçirmeleri gerektiğini hepimiz biliyoruz. Gençliğimizin istenilen spor alanlarında spor yaparak ülkemizin sporcuları içerisine katılması gerekmektedir. Özellikle ilimizde son yıllarda gençlik ve spor alanında büyük spor yatırımlarının yapıldığını görüyoruz. Bütün bu yatırımlar bu gençlerimiz için o yavrularımız için bu sporcularımız için yapılmaktadır. Dolayısıyla yapılmış olan bu tesisler istenilen alanlarda spor yapabilmeleri için Bayburtlu gençlerimize bu imkân sağlanmış oldu.
Ben bu imkânı sağlayan özellikle Bakanlığımıza ve İl Özel İdaremize bu imkânı sağladığından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca gençlerimizin bu imkânları değerlendirerek boş zamanlarını spor yaparak geçirmelerini ve istenilen alanlarda bu sporları devam ettirerek daha iyi birer sertifikalı sporcu olmaları için gayret sarf etmelerini diliyorum.
Amatör spor haftası dolayısıyla yapmış olduğumuz spor desteğinin tüm kulüplerimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Diyerek konuşmasını tamamlayan Vali Yusuf Odabaş başarılı sporculara hediyelerini verdi.
Kulüplerin malzemeleri de Vali Yardımcısı Ali Gökay ve kurum müdürleri tarafından kulüp temsilcilerine takdim edildi.