Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) kuruluşunun 174.yılı Gümüşhane’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.
Kutlama programı kapsamında ilk olarak PTT Baş Müdürü Şinasi Duman ve beraberindeki heyet Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Ardından Vali Vekili İsmail Özkan’ı ziyaret eden heyet, burada PTT’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.
Hafta nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen PTT Başmüdürü Şinasi Duman, 23 Ekim 1840 yılında Postane-i Amire adıyla İstanbul Sirkeci’de kurulan ve hizmet vermeye başlayan PTT’nin son yıllarda PTT Bank alanında çok büyük yenilikler ve atılımlar yaparak bugün 250’yi aşkın kamu kurum, kuruluşları ve şirketlerle anlaşarak 300 kalemin üzerinde işlem yaptıklarını söyledi.
Türkiye genelinde 4 bini aşkın işyerinde posta otomasyonu yaptıklarını dile getiren Duman, tüm özel günlerde 5 gün önce verilen kargo, posta ve kurye hizmetlerinde de yüzde 10 otomatik indirim uyguladıklarını hatırlattı.
Gümüşhane’de ki faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Duman, il genelinde tüm ilçelerdeki işletmelerle birlikte yaklaşık 40 bin posta kabulü, 100 bin adet te dağıtımı yaptıklarını, ayrıca Gümüşhane’de ki PTT Bank gişelerinde ise aylık 35-40 bin arası işlem yaptıklarını söyledi.