Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğretmenlik mesleğinin insan ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiğini söyledi.
Başkan Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ile birlikte Kazım Karabekir Ortaokulu, Erzurum Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen Öretmenler Günü programlarına katıldı. Sekmen, programlarda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle dedi: "İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. Söz konusu görevi tercih edenler, gelir elde etmenin ötesinde bir tutkuyla mesleklerine sarılarak insanlara, kendilerinin ve evrenin kapılarını aralamışlardır. Öğretmenlik mesleğinin bizim eğitim ve kültür tarihimizde de çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Geçmişimiz, isimleri bugün bile saygı ve rahmetle anılan öğretmenlerle doludur."
"MODERN TÜRKİYE, EĞİTİMDE DE BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİ"
Başkan Sekmen, modern ve yeni Türkiye’de eğitimde de büyük mesafelerin kat edildiğini bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu onlara yüklemiştir. Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz, maddi-manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan; ’Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmişlerdir. Bu nesillerin önderliğinde yoluna devam eden modern Türkiye’miz, dünyanın parmakla gösterilen sayılı devletleri arasında yerini çoktan almış durumdadır.""Öğretmenlerimizin bu gayretini madden karşılamak konusunda bugünden daha iyi noktalara geleceğimiz şüphesizdir" diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler öğretmenlerimizin en iyi koşullarda çalışmalarını sağlamakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Öğretmenlerin, istikbalimizin güvencesi olduğunu biran olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Eğitim ve öğretim meselesi yalnızca devletin değil, hepimizin meselesidir ve bu konuda hepimiz ortak pay sahibiyiz" Sekmen, daha sonra 24 Kasım’a özel olarak yaptırılan ajanda ve kalemleri öğretmenlere hediye etti.
BÜYÜKŞEHİR, EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİYLE BULUŞTU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda gün boyu eğitim gönüllüleriyle bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer yetkililer, Öğretmenler Günü nedeniyle Müceldili Konağı’nda eğitimci ve öğrencilerle buluştu. Genel Sekreter Kiremitci, burada yaptığı değerlendirmede, 24 Kasım Öretmenler Günü’nün önemine dikkati çekti. Başkan Mehmet Sekmen’in eğitim ve öğretim hayatına yön veren öğretmenlere yönelik mesajını eğitim neferlerine aktaran Kiremitci, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Kiremitci ve beraberindekiler, 24 Kasım için hazırlanan hediyeleri öğretmenlere takdim etti. Bu arada Başkan Mehmet Sekmen’in görevlendirdiği daire başkanları da, merkez ve diğer ilçelere giderek 11 bin 279 öğretmene hediyelerini tek tek takdim etti. Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat ile ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural da, Atatürk Ortaokulu’na giderek eğitim kurumundaki öğretmenlere ajanda ve kalem hediye etti.