Erzincan’ın Çayırlı İlçesinde yapımı tamamlanan Turnaçayırı Barajı depoladığı 49.70 milyon m3’lük su ile 148 bin 870 dekar tarım arazisinin modern sulama sistemleriyle sulanması sağlanacak. 

Erzincan’ın 2065 yılına kadar olan 19.30 milyon m3’lük içme ve kullanma suyu ihtiyacını da karşılayacak olan barajın ülke ekonomisine 97 milyon TL’yi aşan bir katkı ve ilave istihdam alanı sağlaması hedefleniyor. 


GÜNDE 800 BİN METREKÜP İÇME SUYU İSE ERZİNCAN'A AKACAK
2013 yılında temeli atılan ve 2022 yılı itibarıyla %99 yapımı tamamlanan Çayırlı Turnaçayırı Barajı temelden 92 metre yüksekliği ile 49.70 milyon m3’lük bir kapasiteye sahip. Baraj yalnızca ilçenin değil tüm Erzincan’ın su ihtiyacını karşılamak üzere kapsamlı çalışmalarla projesi tamamlanmaya çalışılıyor. Barajda içme suyu projesi kapsamında Erzincan'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Bölgede bulunan Aksu deresi suyunun yapılacak olan 2 arıtma istasyonu ve Keşiş dağına vurulacak 13 kilometrelik tünel ile günde 800 bin metreküp içme suyu ise Erzincan'a akacak.


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşların en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel atık su arıtma tesislerini inşa ederek, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor..


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla Erzincan’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya da devam ediyor. DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Erzincan’da son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.


Erzincan için çok büyük ve önem arz eden Erzincan Turnaçayırı Barajında depolanacak su ile 148 bin 870 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak ve Erzincan’ın 2065 yılına kadar olan 19,30 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacak.
Projenin bitmesiyle birlikte yürütülecek çalışmalarla birlikte 148 bin 870 dekar tarım arazisi sulamaya açılarak bölge halkının modern sulama yöntemleriyle sulu tarım yapması sağlanacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine yıllık 97 milyon TL’yi aşan bir katkı sağlanarak ilave istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.