Erzincan Valisi Mehmet Makas, 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla ilimiz Dörtyol’da Zafer Şölenine davet etti.

Vali Makas yaptığı açıklama da "Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla sonuçlandırıp, Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği 30 Ağustos zaferimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bu büyük zaferin yıl dönümünü Valiliğimiz himayelerinde Erzincan Belediyemiz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Vakfı ve Erzincan Eğitim Kültür Vakfı'nın desteği ile 7’den 77’ye tüm hemşehrilerimiz ile birlikte Can Erzincan’a yakışır bir şekilde şölen havasında coşkuyla kutlamak için 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla ilimiz Dörtyol’da Zafer Şöleni düzenlenecektir.

Zafer Şöleni kapsamında; 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, kurulacak olan çocuk oyun alanında gün boyu eğlenme fırsatı bulurken, sosyal kültürel ve sağlık yönünden gelişmiş genç bireyler yetiştirmeye yardımcı olmak maksadıyla hizmet vermekte olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Vakfı ve Erzincan Eğitim Kültür Vakfı tarafından 13 Şubat Caddesi üzerinde projelendirilen ve geliri, ilimiz üniversite öğrencilerine burs ve eğitim olarak verilecek olan Yaşam Merkezi'nin temeli atılacaktır. Ardından Dörtyol’da düzenlenecek olan Murat Kekilli konserinde hemşehrilerimiz doyasıya eğleneceklerdir. 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü ise Müftülük Konferans Salonunda 3.Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu konseri verilecektir. 30 Ağustos 2022 Salı günü Zafer Bayramı münasebetiyle Ordu Caddesinde, Bölge Bandosu eşliğinde tören geçişi düzenlenecektir. Ayrıca ilimizde düzenlenen Çağrılı Fotoğraf Günleri etkinliği kapsamında fotoğraf sanatçılarımızın ilimizin tarihi, kültürü ve doğal zenginlikleri ile turistik yönlerini yansıttığı eşsiz temaları, 30.08.2022 Salı günü Dörtyol'da sergiye açılacaktır.

Bu kutlu gün kapsamında tüm hemşehrilerimizi özenle hazırladığımız Zafer Şöleni etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

Zafer-KareTemel AtmaSergiKonserÇocuk OyunBando