Yabancı hasta nasıl getirilir? Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları aldıkları sağlık hizmetinden hoşnut olmadıklarında ülkemizde tedavi görebilmek için başvuruda bulunabilmektedir. Genelde yapılan resmi işlemlerin karmaşık olmasından dolayı kişiler özel aracı firmalara başvurarak işlemleri onlara tamamlatmakta ayrıca bu firmalar sayesinde yüksek kalite de bir hizmet alabilmektedir. Eğer firmaları kullanmadan doğrudan başvuru yapmak isterseniz hastanızın durumu ile ilgili bilgileri içeren raporlarla beraber başvuru dilekçenizi bulunduğunuz ülkede ki en yakın başkonsolosluğa iletmeniz gerekir.

Böylece başvuru süreciniz başlamış olur. Hastanın bu isteği büyükelçilik aracılığı ile önce Dışişlerine oradan da Acil Sağlık Hizmetleri Genel Başkanlığına iletilir. Burada doktorlar hastanın durumunu inceler ve nakil kararı verilip verilmeyeceğine karar verirler. Eğer görüş olumlu olursa bu noktadan sonra hasta yakınları ile iletişime geçilir ve hastanın taşınması için bir gün kararlaştırılır. Hasta durumunun stabil tutulmasına özen gösterilerek ülkemize getirilir. Taşınan uçaklar neredeyse bir hastane kadar donanımlıdır. Nakil sırasında ücretsiz olarak hava ambulans hizmetinden yararlanabilir.

Hastalar evden eve taşınmazlar. Kararlaştırılan hastaneye doğrudan sevkleri yapılır. Hastane masrafları konusunda ise hasta yakınları Dışişleri Bakanlığına danışabilirler. Bunun için kullanabileceğiniz iletişim adresleri Dışişleri Bakanlığının kendi sitesinde bulunmaktadır. Genelde devlet hastanelerinde tedavi görmek isteyen hastalar daha az masrafa katlanırken özel hastanelerde hastalar daha yüksek bedeller ödemektedirler. Peki, yurtdışından yabancı hasta nasıl getirilir? İşte ayrıntılar!

Yurtdışından Hasta Nasıl Getirilir?

Hastaların yurtdışından ülkemize getirilmesi için sadece hasta yakınlarının müracaat etmesine gerek yoktur. Onun yanında refakat eden kişilerde bu işlem için başvuruda bulunabilirler. Hastanın ülkeye getirilmesi için öncelikle hastanın pasaportu ve T.C. Kimlik Fotokopisi istenir. Burada amaç hastanın Türk vatandaşı olduğundan emin olmak ve vizesinin geçip geçmediğinin kontrolünün yapılabilmesidir. Hastadan epikriz adı verilen tedavisi başladıktan sonra yapılan işlemleri, hastanın yaşadığı semptomları, verilen ilaçları içeren bir belge istenir. 

Yine hasta yoğun bakımdaysa beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bir raporda istenmektedir. Hastanın bulaşıcı hastalığı var mı? Varsa bunun ne olduğu ile ilgili bir belgede bu süreçte istenmektedir. Böylece hasta ülkemize indikten sonra gerekli karantina önlemleri alınarak hastaneye nakli gerçekleştirilir. Hastanın sağlık sorununa göre yaşadığı sorunun daha iyi anlaşılabilmesi için durumunu gösterecek fotoğraflar istenebilir. Tabi bu noktada hastanın onayı istenmektedir. Eğer hasta fotoğraf çekilmeyi kabul etmezse başvuru fotoğraf eklenmeden de yapılabilir.

Her taşınma işleminde olası riskler bulunmaktadır. Bu nedenle hasta yakınlarından nakil işlemini kabul ettiklerine dair imzalı bir onay alınır. Tüm bu bilgilerin alınması ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması ile birlikten hastanın nakil süreci başlar. Her hastanın Türkiye getirilmesi mümkün olmayabilmektedir. Eğer doktorlar hastanın taşınmasının mümkün olmadığını söylerlerse bu durumda hasta bulunduğu ülkede tedavisine devam etmek zorundadır. Bu noktada Avrupa’dan yabancı hasta nasıl getirilir? Sorusunun da yanıtı merak edilmektedir. Unutmamak gerekir ki bu tür sorulara isabetli bir şekilde yanıt bulmak, beraberinde önemli kazanımları getirmektedir. IntClinics sizlere bu konuda yardımcı olmak için sizleri site ziyaretine beklemekte ve profesyonel yurtdışından hasta nasıl getirilir konusunda danışmanlık hizmetlerinde yardımcı olmaktan memnun olur.

Avrupa’dan Hasta Nasıl Getirilir?

Hastaların Avrupa ülkelerinden getirilmesinde hastaya ait belgeler acil kodlu olarak Dışişleri Bakanlığına gönderilir. Buradan belgeler Acil Sağlık Hizmetleri Genel Başkanlığına iletilir. Danışman hekimler hastanın durumunu değerlendirip ülkemize taşınabileceğine kanaat getirirse gerekli uçuş izinlerini alınması için karşılıklı konuşmalar başlatılır. Eğer danışman hekimler hastanın durumu konusunda bir sonuca varmakta zorlanırlarsa bu durumda hastayla ilgilenen yurtdışında ki doktorlar ile fikir alışverişinde bulunabilirler.

Genelde hastaya bir an önce müdahale edilebilmesi için hızlı bir şekilde işlemler tamamlanır. Başvurunun ardından 3 gün içinde hasta nakil edilebilir. Hastanın durumu yolcu uçağı ile seyahate uygunsa bu durumda birkaç yolcu koltuğunun yerine sedye yerleştirilip, hastanın sağlık personelleri ile beraber nakli gerçekleştirilir. Olası komplikasyonlarda sağlık personelleri hastaya müdahale edebilir. Eğer hastanın durumu daha ağırsa bu durumda hastaya ambulans uçaklar tahsis edilir. Bu uçaklar neredeyse 7 gün 24 saat hizmet verebilmektedir.

Avrupa da yer alan çoğu ülkeye havayolu ile çok kısa sürelerde gidilebilmektedir. Bu sayede hastaları çok yorulmadan ülkemize getirilebilmektedir. Uçak indirildikten sonra ise hastalar kara ambulansları ile hastanelere taşınmaktadır. Ülkemiz sağlık hizmeti konusunda oldukça gelişmiş olduğundan dolayı Avrupa da hayatını sürdüren birçok gurbetçi yaşadıkları önemli sağlık sorunlarında ülkemize gelip burada tedavi görmeyi tercih etmektedir. Yabancı hasta nasıl getirilir? Yabancı hasta bulurken nelere dikkat etmek gerekmektedir? İşte detaylar!

Yurtdışından Hasta Getirirken Dikkat Edilecekler

Yurtdışında tedavi gören hastanızı ülkemize getirirken dikkat etmeniz gereken ilk şey doğru hastaneyi seçmektir. Konusunda uzman doktorların bulunduğu ve imkanları geniş olan bir hastane hastanızın iyileşmesini kolaylaştıracaktır. Yine tedavi sürecinde uygulanacak olan yanlış bir adım hastanızın daha fazla komplikasyonla uğraşmasına sebep olabilir. Yapacağınız doğru seçimler tüm bunların önüne geçecektir. Bu nedenle özellikle hastanızın yatağı bölümde görev alan doktorları iyi araştırmalı onlar hakkında yapılan yorumları okuyarak karar vermelisiniz.

Bazı özel hastaneler yurtdışından gelen hastalara konaklama konusunda da yardımcı olmaktadır. Eğer bu hastaneleri tercih ederseniz hastanız iyileşirken sizde bir nebze olsun dinlenebilirsiniz. Eğer hastanız yeteri kadar Türkçe konuşamıyorsa seçtiğiniz hastane de çalışan hemşire ve doktorlarından İngilizce bildiğinden emin olmanızı tavsiye ederiz. Böylece hastanız kendi sorunlarını rahatça anlatabilir ve isteklerinin iletme konusunda sorun yaşamaz.

Ayrıca hastanızı yurtdışından getirirken aracı kuruluşlardan hizmet alacaksanız mutlaka seçtiğiniz kuruluşu araştırmanız gerekmektedir. Bazı kuruluşlar ellerinde olmayan hizmetleri varmış gibi gösterebilmekte ya da deneyimsiz olduğundan dolayı işlemlerin gecikmesine sebep olabilmektedir. Bunları yaşamamanız için köklü ve gerekli sertifikalara sahip kuruluşlardan şaşmamanızı tavsiye ederiz. Bu hususlara dikkat ettiğiniz sürece ülkemizde konforlu ve güvenilir bir hizmet alarak iyileşebilirsiniz.

Daha fazlası için lütfen intclinics.com adresinden iletişime geçerek bilgi alınız.