Yüzyıllar boyunca imparatorlukların imrendiği, hem Avrupa’yı hem de Asya’yı birbirine bağlayan istanbul, dünyanın en büyük metropollerinden biridir.

İstanbul Anadolu Yakası tarafında gezilip görülecek yerlerin hepsi birbirinden etkileyicidir. Bu güzel şehir, ziyaretçilerine harika manzaralar ile ilgi çekici yerler sunmaktadır. İstanbul’un en güzel manzaralarından görmeden bahsetmek elbette ki mümkün olmayacaktır ama en büyüleyici mekanları ve bu ziyaretinizde görmeden dönmek istemeyeceğiniz yerlerin listesini burada bulabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Polonezköy Tabiat parkı büyük bir alan içerisinde kurulmuştur. İstanbul’da en büyük parklar listesinde yerini alan bu doğa harikası yerde, sabah yürüyüşü yapmak size iyi gelecektir. Koşu ve bisiklet gibi doğa sporları dışında sevdikleriniz ile birlikte piknik yaparak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Mihrabat Korusu

Nevşehirli İbrahim Paşa’nın emri ile yapılan bu koru, Beykoz ilçesinde yer alıyor. Mihrabat Korusu; düğün, nişan ya da kına gibi özel günlerinizde size ev sahipliği de yapıyor. Aynı zamanda kır lokantaları ile kuş seslerinin eşliğinde huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz.

Kız Kulesi

Üsküdar’ da yer alan Kız Kulesi, Anadolu Yakası’ nın en merak edilen yerleri arasında yerini alıyor. Muhteşem manzarası bu tarihi yeri daha ilgi çekici hale getiriyor. Kız kulesi’ ne karşı bir sahilde oturarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi, İstanbul’un en yüksek tepesidir. İstanbul’ da şehir manzarasının tadını çıkarabileceğiniz eşsiz yerlerden biridir. Sevdikleriniz ile birlikte Çamlıca Tepesi manzarası eşliğinde kahvaltı yapıp, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Çinili Cami

Üsküdar’da yer alan Çinili Cami, adını çok özel çinilerden alır. 1640 yılında inşa edilen bu cami, bu dönemde inşa edilen diğer camilere göre daha az alan kaplamıştır.

Alışveriş Merkezleri

Anadolu Yakası avm ile seçeneklere göz atarak  https://nevcarsiuskudar.com/ adresinden sevdiklerinize hediyeler alabilirsiniz.