Kadınlarda ve erkeklerde meme ucunu çevreleyen kahverengi bölüme areola ismi verilir. Bu bölüm erkeklerde ve kadınlarda farklı büyüklüklerde olur. Erkeklerde meme büyüklüğüne orantılı bir büyüklükte olması gereken areola bazen çok daha büyük ve kabarık bir konumda bulunabilir. Bu da erkekler için önemli ve psikiolojik açıdan rahatsız edici bir durum olacaktır.

Areola gerektiği boyuttan daha büyük ve kabarıksa bunun tek yöntemi areola küçültme ameliyatları olacaktır. Önemli bir estetik sorun olan areola büyüklüğü için erkeklerde areola küçültme operasyonları yapılır. Oldukça kolay olan ve hızla iyileşebilen bu operasyonlarda en önemli nokta operasyonu yapan cerrahın başarısıdır.

Büyük ve kabarık areola neden olur

Büyük ve kabarık areola her yaş grubunda erkek görülebilir. Ancak estetik bir kaygı olarak en sıklıkla genç yaş erkeklerde rahatsızlık yaratabilmektedir. Meme ucu normalde büyük ve kabarık olan erkeklerde bunun bazı nedenleri vardır.

Eğer erkeklerde areola yani memelerin kahverengi kısmı daha büyük ve kahverengi ise bunun bazı genetik nedenleri olacaktır. Aynı zamanda bazı ilaç kullanımı, takviye besinler ve hızlı kilo alıp vermeler areola kısmının normalden daha fazla büyümesine ve kabarmasına neden olabilir.  

Areola ameliyatlarında doktorun önemi

Bazı erkeklerde genetik nedenler ya da sonradan kazanılan bazı yanlış beslenme alışkanlıkları nedeni ile areola bölgesinde gereğinden fazla büyüme ve kabarma oluşabilir. Bu durum erkeklerde önemli bir estetik sorun olacaktır. Oldukça dikkat çekici ve rahatsız edici boyutta olan areola büyüklüğü için tek yöntem yapılan küçültme ameliyatlarıdır.

Areola küçültme ameliyatları her zaman kısa süreli ameliyatlardır. Oldukça basit bir uygulama gibi görünse de her iki meme ucunda da aynı ideal büyüklükte areola kısmını oluşturmak oldukça zorlayıcı ve önemli bir işlemdir. Bunun için areola küçültme ameliyatları için doktor seçimi yaparken bu alanda önemli deneyimlere sahip olan ve daha önce birçok kez areola küçültme ameliyatları yapmış olan kişiler seçilmelidir.

Areola küçültme ameliyatları bazı önemli riskleri de içerisinde barındırır. Bu risklerden en önemlisi ise areola kısmında yaşanabilecek olan duygu kaybıdır. Bunun için meme ucu merkezine müdahale edilmeden sadece kahverengi kısım üzerinde işlem yapılır.

Yine areola küçültme ameliyatlarında oluşan ve Scarring adı verilen ameliyat izleri en önemli risklerden bir diğeri olacaktır. Skarlar areola çevresinde bulunan ve ciltten daha koyu bir tonda olan izlerdir. Bazen kaybolabilirken bazen çok daha koyu bir şekilde belli olabilir. Bu yara izleri estetik kaygı taşıyan erkekler için çok önemli bir sorun olabilir.

Erkeklerde areola küçültme ameliyatı için Este Port merkezi ile en hızlı şekilde iletişime geçebilirsiniz. Bugüne kadar meme estetiği alanında çok başarılı işlere imza atmış olan Estetik Cerrah Op. DR. Ali Mezdeği ile ön randevu oluşturabilirsiniz