KizlarSoruyor, internetteki yayın hayatına başladığı 2011 yılından bugüne kullanıcı sayısını gün geçtikçe arttırmayı başarmış bir sosyal medya platformu olmuştur. Sitenin kullanıcı sayısın bugün yüzbinleri bulmuştur. KizlarSoruyor’un bu başarısının sırrı elbette sitenin sadece salt bir soru – cevap sitesi olması değildir. KizlarSoruyor, bir soru – cevap sitesi olmasının yanı sıra aynı zamanda her geçen gün daha fazla özelliği bünyesine katan oldukça aktif bir sitedir.

Site her ne kadar ilk olarak kadınlarla ilgili soruların cevaplandırıldığı bir platform olarak yayın hayatına başlasa da zaman içerisinde bu sorulara yanıtlar veren kişilerin birbirleri ile internet üzerinden etkileşime girmesi nedeniyle bir sosyal medya ortamının oluşması da sağlanmıştır. Bununla birlikte sitede yine soru – cevap konseptinin dışında içerikler de kullanıcılar tarafından üretilebilmektedir.

KizlarSoruyor’da kullanıcılar tarafından üretilen içerik çeşitleri arasında soru – cevap içerikleri dışında “Bence” ve “Anket” isimli içerikler yer alıyor. Ama KizlarSoruyor’un en son projesi var ki bu gerçekten belki de sitenin son dönemdeki en çok ses getiren projesi oldu: Bi’bilen.

Bi’bilenler sitede kullanıcıların sorularını yanıtlıyor.

KizlarSoruyor’un son zamanlardaki en çok ses getiren projesi kesinlikle Bi’bilen projesi oldu. Bi’bilenler KizlarSoruyor’da alanında uzman ve profesyonel kişilerin sorulan sorulara cevaplar vermesi şeklinde planlanmış bir proje olarak yola çıktı.

Halihazırda KizlarSoruyor’da yer alan tüm kategoriler için uygun Bi’bilenler olduğu görülüyor. KizlarSoruyor’da Bi’bilen kategorisinde yer alan üyelere soru sormak ise site üyeleri için oldukça kolay bir şekilde yapılabilen bir şeydir.

KizlarSoruyor’da yer alan Bi’bilen üyelere soru sorabilmek için yapılması gereken şeylerin ilki tabii ki siteye üye olmak. Bundan sonraysa soru gönderisini ilgili kategoride girmek gerekiyor. Ardından soru ayarları arasında yer alan “Bi’bilen davet etme” seçeneğini kullanarak soruya dilediğiniz Bi’bilen’i cevaplaması için davet edebiliyorsunuz.

Farklı kategorilerde onlarca uzman üye

KizlarSoruyor’un uzman üyeleri olarak değerlendirilebilecek Bi’bilenler sitenin adeta değerine değer katmış durumdalar. KizlarSoruyor’un uzman Bi’bilenleri arasında her meslek grubundan kişiler var. Bunlar arasında avukatlar, turizmciler, doktorlar ve diyetisyenler gibi meslek dallarından kişiler yer alıyor ve sitenin alanlarına uygun kategorilerinde üyelerin sordukları soruları yanıtlıyorlar.

KizlarSoruyor’da site kullanıcıları tarafından sorulan soruları yanıtlayan Bi’bilen üyelerden biri de Avukat Talha Yasir Çağatay.

1992 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde doğan Çağatay, 2010 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2015 yılında mezun oldu. 2017 yılına kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı birimlerde çalışan Çağatay, bu tarihte kendi rızasıyla istifa ederek serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

KizlarSoruyor bünyesinde Bi’bilen olarak site kullanıcılarının “Aile & Toplum” kategorisindeki sorularına yanıtlar veren Talha Yasir Çağatay’a en sık sorulan sorulara şunları örnek olarak gösterebiliriz:

  • İşyerim tarafından ücretsiz izne ayrıldım. Hakkımı nasıl ararım?
  • Sigortasız işçi çalıştıran yer nereye şikâyet edilir ve yaptırımı ne olur?
  • Sosyal medya yasası hakkında bilgi verir misiniz?
  • Hukuk okuyan biri hangi yabancı dili öğrenmeli?
  • Bilişim suçları mahkemesine bir konu ile ilgili dava açıldığında ne kadar sürede sonuç alınır?

Görüldüğü üzere, KizlarSoruyor kullanıcıları tarafından çok farklı konularda sorular sorularak bunlara cevaplar veriliyor. Siz de sitenin Bi’bilen üyelerine sorular sormak ve sorulmuş olan sorulara cevaplar almak istiyorsanız hemen KizlarSoruyor’a üye olun.