Günlük hayat insanların çoğu için oldukça tempolu ve stresli geçmektedir. Bu duruma neden olan ise insanların büyük bir bölümünün çalışma hayatında yer almasıdır. Çalışma hayatı kadın y ada erkek fark etmeksizin herkesi yıpratan bir alan olmaktadır.

İnsanlar çalışma hayatının yoğunluğundan yasal olarak verilen yıllık izinler sayesinde az da olsa kurtulabilmektedir. Yıllık izinler ise insanlara genelde yetmez. İnsanlar yıllık izin kullanımlarını ise genelde tatile giderek yaparlar.

Türkiye tatil bölgesi açısından oldukça popülerdir. Bundan dolayı insanlar yıllık izinlerini genelde yurtiçi tatili olarak kullanırlar. Yıllık izin haricinde yoğun iş hayatına kısa bir aranın verildiği bir başka durum ise evlilik olmaktadır. Evlilik işlemi sonucunda ilgili çift genelde balayına giderler.

Bu balayı da yine insanlar için bir nefes alma ve yenilenme olarak kabul edilir. Hem devlet hem de özel sektör işverenleri evlenen çalışanlarına birçok konuda kolaylık sağlar. Balayı da bu kolaylıklar arasında gelir. Balayı kapsamında ülkemizde en çok tercih edilen yer Akdeniz ve Kıbrıs olmaktadır. Zaten hem Akdeniz bölgesi hem de Kıbrıs bölgesi dünyanın en önemli tatil yerlerinden iki tanesi olarak bilinir.

Ayrıca balayı tatili de yine bu bölgelerde oldukça popüler olmaktadır ve özel hizmetler ile sunulmaktadır. Özellikle Kıbrıs balayı tatili yapmak isteyen çiftlere oldukça geniş hizmet seçenekleri sunar. Yine bu hizmetlerden en üst seviyede yararlanılır.

Balayı Nedir?

Eğitim hayatından sonra insanlar olarak ana hedefimiz genelde bir iş bulmak ve akabinde evlenmek olmaktadır. Evlilik olayı ise zor olmasının yanında bir o kadar da eğlenceli olmaktadır. Bu kapsamda balayı evliliğin en eğlenceli alanı olmaktadır. Balayı çiftlerin düğünden sonra baş başa çıktıkları tatil olmaktadır. Balayı özel bir tatil içeriği olmaktadır ve hem turizm acenteleri hem de oteller bu başlık altında özel hizmetler verirler. Ülkemizde balayı tatili genelde Akdeniz bölgesinde yapılır.

Ayrıca son dönemlerde Kıbrıs da tercih edilen balayı tatil bölgelerinden olmaktadır. Bunun için oteller ve turizm acenteleri paketleri kapsamında birçok insana balayı tatili imkanı sunmaktadır.

Kıbrıs Balayı Tatili

Balayı tatili herkes tarafından özel bir tatil olarak kabul edilir. Düğünden sonrası için planlanan bu tatil için ilgili yerler tarafından özel hizmetler sunulur. Bu özel hizmetler genelde uygun fiyatlar ile hazırlanan paketler ile sunulur. Bunun yanında hazırlanan bu paketler genelde 1 haftalık seçeneklerden oluşur.

Balayı tatili için son dönemlerde en fazla tercih edilen bölge ise Kıbrıs olmaktadır. Kıbrıs da yer alan turizm acenteleri ve oteller bu anlamda özel hizmetler verirler. Kıbrıs da her bütçeye uygun olarak balayı tatili paket seçenekleri bulunur.

Bu balayı tatili seçeneklerinin uygun fiyatlar ile sunulması da Kıbrıs'ın son dönemde daha fazla tercih edilmesine neden olmaktadır. KKTC bir tatil adası olmaktadır. Bu alana yapılan yatırımların yüzde 90'ı tatil hizmeti ile ilgili olmaktadır. Kıbrıs'ın her köşesinde oteller bulunur. Bu oteller her bütçeye uygun otellerdir.

Ayrıca Kıbrıs da yer alan tüm otellerde balayı tatil paketleri de bulunur. Bu balayı tatil paketleri hizmetinin içerik olarak genişlemesi ve fiyat olarak daha uygun olması ile Kıbrıs balayı kapsamında tercih edilir hale gelmiştir. Kıbrıs da yer alan tüm şehirlerde balayı tatili için otel bulunur. Bu şehirler arasında Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa en fazla tercih edilen yerlerdir. Yine bu 3 şehir içinde en uygun fiyatlara sahip olan ise Gazimağusa olmaktadır.

Özellikle Girne de balayı için en kaliteli otellere ulaşmak imkanı da vardır. Genelde 5 ve üzeri yıldızlara sahip olan oteller Girne de yer alır. Sonuç olarak Kıbrıs tüm tatil başlıklarında ve özellikle de balayı konusunda en önemli ve kaliteli hizmetlerin verildiği yer olmaktadır. Son zamanlarda tercih edilme sayısının artması da buna işaret eder.

Kıbrıs Balayı Erken Rezervasyon

Günümüzde artık her alanda uzman olan ve her sektörde işini yüksek standartlarda yapan insanlar bulunur. Bu yüksek standart anlayışı ise hem iş yapanlara hem de hizmet talep edenlere önemli geri dönüşler yapar. Bu kapsamda son yıllarda önemli gelişimlerin yaşandığı alanlardan birisi de turizm acente sektörü olmaktadır. Bu sektör yoğun bir alan olmaktadır ve sürekli bir tempo ister.

Turizm acenteleri birçok otel ile anlaşarak bu otellere uygun fiyatlar ve paketler neticesinde müşteri bulmaktadır. Turizm acenteleri çok önceden çeşitli tatil paketleri oluşturur ve bu kapsamda hizmet vermeye başlar. Turizm acentelerinin hizmet vermeye başlaması ile tatil insanlar için daha uygun bir hal almaya başlamıştır.

Özellikle bu acentelerin çeşitli tatil paketleri kapsamında erken rezervasyon imkanını hizmete sunması bu anlamda önemli olmaktadır. Erken rezervasyon hizmeti genelde kış aylarında başlamaktadır. Kış aylarında ilkbahar ve yaz ayları için sunulan tatil paketleri ve bunun yanında erken rezervasyon hizmeti ile yüzde 60'lara varan indirimleri yakalamak mümkündür.

Yine bu acenteleri mobil uygulamalarında ya da web sitelerinde ilgili bütçeye uygun olan otelleri bulmak ve hizmetlerini karşılaştırmak da mümkün olmaktadır. Özellikle kış ve bahar aylarında düğünler diğer dönemlere göre biraz daha fazla olmaktadır. Bundan dolayı da bu acenteler bu dönemlerde balayı tatili için hizmet verirler. Balayı tatili içinde acenteler aracılığı ile erken rezervasyon imkanına ulaşmak mümkündür.

Türkiye’de hizmet veren turizm acenteleri özellikle balayı tatili için yurt içinde Akdeniz bölgesi yurt dışında ise Kıbrıs da hizmet verir. Bu iki bölge en fazla tercih edilen balayı tatil bölgesi olmaktadır.

Tatil İçin Neden Kıbrıs

Kıbrıs Akdeniz üzerinde yer alan bir ada olmaktadır. Kıbrıs adası tarihsel süreç de birçok açıdan önemli olan bir ada olmuştur. Bu dönemlerde önemli olmasının en önemli nedeni ise tatil için oldukça elverişli bir yer olmasıdır. Kıbrıs iç işlerinde serbest dış işlerinde ise Türkiye'ye bağlı bir yer olmaktadır.

Özellikle iç işlerinde serbest olması ile herhangi bir kaygı gütmeden tatil hizmeti için yatırımlar yapar. Bu kapsamda Kıbrıs her bütçeye uygun tatil içeriklerine sahip olan bir bölge olmaktadır. Bilinenin aksine pahalı bir yer değildir.

Ayrıca Kıbrıs güvenlik açısından da oldukça sağlam bir yerdir. Bundan dolayı da tatil daha kolay ve güvenilir olmaktadır. Kıbrıs uzun yıllar boyu yaşam izlerinin olduğu bir yer olmaktadır. Bundan dolayı da bu ada da tatil çok yönlü olarak yapılabilir.

Kıbrıs da;

  • Kültürel gezi tatili
  • Deniz ve kumsal tatili
  • Tarihi geziler tatili
  • Çadır tatili
  • Doğa tatili rahatlıkla ve dolu dolu yapılabilir. Kıbrıs gerek denizi ve kumsalı ile gerekse de tarihi ve kültürel dokusu ile her anlamda tatil için en uygun yer olmaktadır.

Kıbrıs’ta 100'den fazla otel vardır. Bu oteller birçok acente ile de birlikte çalışırlar. Kıbrıs da hizmet veren oteller acenteler üzerinden gelen müşterilere birçok hizmeti ve indirimi sunar. Kısa bir web taraması ile bu hizmetlere internet üzerinden ulaşmak mümkündür.