Bişektomi son zamanlarda oldukça trend haline gelmiş bir estetik operasyondur. Bişektomi ile çene hatları daha keskin ve düzgün bir yapıya sahip olur. Bilhassa çene kısmında ciddi anlamda gözle görülür bir farklılık meydana gelir. Bişektomi ameliyatı ile siz de daha çekici yüz hatlarına sahip olabilirsiniz. Bişektomi ameliyatında fazla olan yanak yağları alınarak daha ince hatlara sahip olmanız sağlanır. Bu şekilde elmacık kemikleri de daha belirgin hale gelir. Altın oran denilen yüz hatlarına sahip olmanız amaçlanır. Genel olarak kare yüz hatlarına sahip veya U tipi yüz hatlarına sahip olan kişilerce talep edilir. Bişektomi son zamanların en çok tercih edilen estetik işlemlerden bir tanesidir.

Bişektomi Kimler İçin Uygundur?

Bişektomi, daha ince yüz hatlarına ve daha belirgin elmacık kemiklerine sahip olmak isteyen kişilerin daha çok tercih ettiği bir estetik uygulamadır. Bu uygulama ile yüzde altın oranın yakalanması amaçlanır. Bişektomi ameliyatının ardından yüz bölgesinde ters üçgen şekli belli hale gelir. Genellikle bu ameliyatı olmak isteyen kişiler yanaklarında fazla yağ bulunan ve alt yüz bölgesi geniş olan kimselerdir. Özellikle kadınlar tarafından daha çok talep görse de son zamanlarda erkekler arasında da popüler olmaya başlamıştır. U tipi yüz şekline sahip olan fazla yanaklı kişiler tarafından sıkça tercih edilir.

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bişektomi ameliyatı mutlaka alanında uzman bir estetik cerrah tarafından yapılmalıdır. Doktordan mutlaka ameliyat öncesinde ve sonrasında ne gibi tedbirler alınması gerektiği konusunda bilgi alınmalıdır. Kişinin isteğini ve beklentisini doktoruna doğru bir biçimde anlatması operasyonu kolaylaştırır.

Bişektomi ameliyatı yanağın iç kısmından yağ alınarak gerçekleştirilir. Yanağın içine müdahale edilerek yapılan bu işlemde dış yüzeyde herhangi bir kesi izi kalmamaktadır. Yaklaşık olarak 1 saat süren ameliyat sonrası hasta aynı gün içerisinde taburcu edilerek gündelik yaşamına geri dönebilir.

Bu operasyonun yanak gelişimi henüz tamamlanmadığı için 18 yaş altında bireylere uygulanması doğru değildir. Bu yaştan önce yapılan ameliyat kişide ciddi bir memnuniyetsizliğe sebep olabilir. Ameliyat esnasında her iki yanağın iç bölgesine kesiler açılır. Bu bölgeden alınacak yağ miktarı var olan yağ yastıkçığının büyüklüğüne bağlıdır.

Bişektomi ameliyatı öncesinde nelere dikkat edilmelidir?

Bişektomi ameliyatı alanında uzman bir cerrah tarafından gerçekleştirilmelidir. Kişi mutlaka doktora ameliyat öncesinde beklentisini dile getirmelidir. Tedaviyi olacak kişinin hangi ilaçları kullandığı ve hangi hastalığa / hastalıklara sahip olduğu hakkında doktoru bilgilendirmesi gerekir. Kişinin alerji geçmişi var ise doktor bu hususta da bilgi sahibi olmalıdır. Alkol ve sigara kullanımı gibi etmenler hakkında da doktora bilgi verilmelidir.

Bu bilgiler doğrultusunda bişektomi ameliyatı sonrasındaki iyileşme sürecinin süresi ve ortaya çıkacak muhtemel riskler hakkında doktorun bir fikri oluşmuş olur. Doktor tavsiye etmedikçe düzenli kullanılan ilaçları kesmemek doğru olacaktır. Bazı doktorlar ise düzenli kullanılan ilaçların kesilmesi konusunda ısrarcı olabilir. Ek olarak bazı estetik cerrahlar muayene esnasında detaylı yüz incelemesi yapabilir ve operasyonun gerçekleşmesi adına yüzünüzün fotoğrafını çekebilir.

Bişektomi ameliyatı sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?

Bişektomi ameliyatı sonrasında genel olarak hasta aynı gün içerisinde taburcu edilir. Bazen bu süreç bir gün sarkabilir. Ameliyat sonrasında ağız içinde oluşabilecek enfeksiyonu önlemek son derece önem taşır. Bu nedenle ağzın hijyenik olmasına özen gösterilmelidir. İşlem sonrasında doktor tavsiyesi eşliğinde antibiyotik kullanımı mümkün olabilir. Dişin fırçalanmasına ara verilmemeli, diş ve ağız temizliği konusunda hassas olunmalıdır. Ağızda sert bir etki bırakacak yiyecek tüketimi yapılmamalıdır. Genellikle bu süreçte sıvı gıdalar tüketilmelidir. Ameliyat bölgesi ortalama bir hafta sonra iyileşir. Fakat yüzde oluşan ödem ve şişliğin 3 hafta kadar devam etmesi gerekebilir.

Bişektomi ameliyatı zararlı mıdır?

Bişektomi ameliyatı alanında uzman bir estetik cerrah eşliğinde gerçekleşirse herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat doğru biçimde yapılmayan bir işlem sizi yanlış sonuçlara sürükleyebilir. Yüz anatomisinde hâkim olan bir doktor olması önemlidir. Eğer tedavi bölgesine gereğinden fazla kesi yapılırsa bu hoş sonuçlar doğurmayabilir. Kişi operasyon sonrasında iltihap problemi yaşamamak için mutlaka ağız temizliğine önem vermelidir.

Bişektomi ameliyatından kişinin beklentisi ne olmalıdır?

Ameliyat sonrasında kişi gündelik yaşamına rahatlıkla dönebilir. Olası bir enfeksiyon oluşması durumunda ise doktorun tavsiyeleri doğrultusunda antibiyotik kullanılmalıdır ve ağız bakımına mutlaka dikkat edilmelidir.

Ameliyat sonrasında en az 2 saat boyunca bandajın çıkarılmaması önemlidir. Bu bandaj olası morarmaların oluşmasını önler. Yüz çevresinde muhtemel bir şişlik meydana gelebilir ancak bilinmelidir ki bu geçicidir. Yanağa mutlaka soğuk pres uygulaması yapılmalıdır. Doktorun önerdiği ilaçları kullanmak da son derece önem teşkil eder. Ameliyatı izleyen ilk 5 gün ağır egzersizlerden kaçınılması gerekir. Bilhassa yaz mevsiminde bu operasyon geçirildiyse mutlaka güneşten kaçınmalı ve güneş koruyucu losyonlar cilde sürülmelidir.

Bişektomi ameliyatından sonra herhangi bir iz kalmaz. Çünkü operasyonda kesi yanak içinden yapılır. Yanak içindeki fazla yağlar alınarak daha belirgin ve kesin yüz hatlarına sahip olunması amaçlanır. Böylece daha belirgin elmacık kemikleri de oluşmuş olur. Operasyon sonrasında hafif şişlikler meydana gelebilir ancak bu geçicidir. Genellikle 5 gün içerisinde inerler. Fakat yine de bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Bişektomi ameliyatı genellikle kare ve U yüzlü kişiler tarafından tercih edilen ve fazla yanaklı olmaktan şikayetçi olan kişiler tarafından başvurulan bir yöntemdir. Kişinin yüzünde gözle görülür bir değişim meydana gelir ve kişinin yüzündeki oval görünüme veda edilir.

Bişektomi ameliyatı ne kadar? Bişektomi fiyatları nedir?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve diğer tüm merak ettikleriniz için kliniğimize 0212 241 46 24 adlı numaradan ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas