Bulaşıkları daha iyi ve daha tasarruflu bir şekilde yıkayabilmek için bulaşık makineleri her evin en temel gereçlerinden birisidir. Her bulaşık tipine uygun yıkama koşulları ve yıkama programı alternatifleri ile yaşam alanlarının önemli birer parçası haline gelen bulaşık makinelerinde düşük miktardaki deterjan ile elde yıkamaya göre çok daha fazla bulaşığı, çok daha hijyenik şekilde yıkayabilmek mümkün oluyor. Ancak deterjan, su ve yüksek su sıcaklığı gibi faktörler bir araya geldiğinde bulaşık makinelerinde çeşitli sorunların ortaya çıkması da söz konusu olabiliyor. Her ne kadar modern çağ teknolojisini içeriyor olsa da en yeni bulaşık makinesinde bile çeşitli sorunlar görülebiliyor. Bu sorunların nedenleri çok değişken olabiliyor. Bulaşık makinesinin deterjan kapağının takılı kalması şikayeti de bunlardan birisidir. Pek çok farklı nedenle böyle bir sorun yaşayabilen kullanıcılar için Arçelik Servisi merkezi uzmanlarınca profesyonel hizmetler verilmektedir.

Bulaşık makinesinin deterjan kapağının takılı kalması durumunda bulaşık makinesi seçilen yıkama programına uygun miktarda deterjan alımı gerçekleştiremez. Böyle bir durumda bulaşık makinesi ya uyarı/hata verir ya da yetersiz bulaşıklar ile bulaşıkların yıkamasını tamamlar. Bunun sonucunda da bulaşıklar tam olarak yıkanmamış olabilir. Bu yüzden bulaşık makinesinin yıkama programı sırasında deterjan kapağının açılmamasına yol açabilecek basit kullanıcı hataları olan bulaşıkların hatalı yerleşimi olasılığının kontrol edilerek, kılavuza uygun hale getirilmesi gerekir. Kullanıcılar tarafından yapılan bu kontrolde bir sorun belirlenemez ise çözüm sağlanması için https://www.arcelikservisi.tv  hizmetlerinden yardım alınabilir.

Haftanın her günü 24 saat kesintisiz olarak Arçelik Servisi hizmetleri sunan servis merkezinde, deterjan kapağı açılmayan bulaşık makinelerinde çeşitli işlemlerle, hızla sorunun çözümü sağlanabilmektedir. Bulaşık makinesinin açılmayan deterjan kapağının deterjan kalıntısı gibi nedenlerle sıkışıp, sıkışmadığı özel ekipmanlar kullanılarak, kontrol edilir. Eğer böyle bir durum mevcut ise bulaşık makinesi deterjan kapağı yine özel ekipmanlarla temizlenerek, çözüm sağlanır. Bulaşık makinesinde bu işlem bir sonuç sağlamaz ise bulaşık makinesi deterjan kapağının yayı arızalanmış olabilir veya elektrik akımı taşıyan unsurlarda sorun olabilir. Böyle bir durumda ise teknikerler tarafından bulaşık makinesinin deterjan haznesi sökülerek, yerine yenisi takılır.