Çene dolgusu ile çenedeki doğuştan veya sonradan oluşan asimetri, çökükler, şişlikler, yara izleri ve şekil bozukluğu düzeltilebilmektedir.

Çene dolgusu çene şeklini, boyutunu, çıkıntısını, simetrisini iyileştirerek estetik hedeflere kolayca ulaşmak mümkündür. Çenenin görünümünü geliştirerek iyileştiren çene dolgusu işleminde Hyaluronik Asit içeren dolgu maddesi kullanılmaktadır. Vücudun doğal yapısında bulunduğun dolayı Hyaluronik Asit vücut ile dolgu maddesi uyum sağlayabilmektedir. Hyaluronik Asit içeren dolgu maddesi çenede düzeltilmek istenilen alanlara enjekte edilerek düzenleme yapılmaktadır.

Çene dolgusu ile çenenin şekillendirilmesi ameliyatsız olarak yapılmaktadır. Çene dolgusu mevcut şekli ve yapısından memnun olunmadığında ameliyatsız bir çözüm olarak herkese uygun bir yöntemdir. Hamilelerde, enfeksiyon ve açık yara sorunu olan kişilere çene dolgusu yapılamamaktadır. Geri kalan herkes istediği zaman çene dolgusundan yararlanabilmektedir.

Pluryal Cam Dolgu™ ile Cam Gibi Keskin Çeneler

Yüzdeki altın oranın yakalanmasında keskin ve belirgin bir çene hattı oldukça önemlidir. Cam Dolgu saf Hyaluronik Asit içermektedir. Sızabilir maddelere karşı cam enjektörde saklanan yeni nesil bir dermal dolgu yöntemidir. Pürüzsüz yapısıyla dokuda homojen olarak dağılarak doğal bir görünüm elde edilmektedir. Bu sayede hasta konforu ve memnuniyeti artmaktadır.

Çene dolgusunda Cam Dolgu serisinden Contour Lidocaine yöntemi kullanılmaktadır. 650.000 mPa G’Prime oranına sahip Contour Lidocaine, yüksek doku kaldırma kapasitesine, güçlü dolgu etkisine ve uzun süre kalıcılığa sahip olduğundan dolayı diğer dolgu maddelerinden daha avantajlı bir yöntemdir. Cam Dolgu çene hattını yeniden şekillendirerek cam gibi keskin hatlara sahip olmayı sağlama özelliği ile kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Çene Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Çene dolgusu doğal görünümlü bir değişim sağlamaktadır. Tüm dermal dolgu işlemlerinde olduğu gibi Cam Dolgu ürünlerinde de,  kullanılan ürünün kalitesi, özellikleri, formülasyonu ve kullanım miktar kalıcılıkta konusunda önemli belirleyici faktörlerdir. Yapılan dolgu işleminin kalıcılığı kişiden kişiye ve bu faktörlere göre değişim gösterebilmektedir. Uluslararası standartlarda üretilen güvenilir   ve kaliteli ürünlerin kalıcılığı 9-12 ay arasında sürmektedir. Dolgu işleminin tekrarlanması ise kalıcılığı daha da arttırmaktadır.

Yüksek G’ Prime faktörüne sahip olan Cam Dolgu yöntemiyle çene dolgusunun kalıcılığı ortalama 12-18 aya kadar sürmektedir. İlk uygulamadan sonra kalıcılık ortalama 12 aydır. Tekrarlayan seanslarla birlikte 18 aya kadar kalıcılık devam etmektedir.

Çene Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çene dolgusu sonrası 24 saat boyunca AHA, BHA, C vitamini ve Retinol içeren ürünler kullanılmamalıdır. Uygulama sonrası birkaç gün boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılması gerekmektedir.

Uygulamadan sonra 24 saat ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır.

Çene dolgusundan sonra ödem artışının önlenmesi için 24 saat boyunca alkol tüketilmemeli ve bol su içilmelidir. İşlem sonrası cilde 2 hafta içinde lazer tedavileri, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling işlemleri uygulanmamalıdır.

Uygulama alanında morarma ve ödemin azalması için buz kompres uygulaması önerilmektedir.

Çene Dolgusu Fiyatları

Çene dolgusu fiyatları kullanılan dolgu türüne ve miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. https://www.camdolgu.com/ linkinden bulunduğunuz yere en yakın Cam Dolgu kliniğini bularak çene dolgusu fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.