Çene dolgusu kadın ve erkeklerde en çok uygulanan estetik dolgu işlemlerinin başında geliyor olsa da aslında çoğu insan tarafından gözden kaçırılan altın detaylardan biridir diyebiliriz. Çünkü genelde estetik görünümde çene yapıları gözden kaçmaktadır. Çenenin yüz hatlarıyla uyumlu olması demek yüz güzelliğinin tamamlanmış olması demektir. Çenenin hafif geride olması yüz simetrisini bozmaktadır. Çene dolgusu ile yüz hatları şekillenir gıdı bölgesindeki sarkmalarda yok edilir ve yüze kbelirgin bir jawline hattı kazandırılır. Yüz hatlarına V şeklinde görünüş verilerek altın oran hedeflenir.

Çenenin küçük olması ise yan profilden burnu daha büyük göstermektedir. Çenesinde sorun olmadığını sanan hasta kendi çaresini burun ameliyatında bulur. Dolgu estetiği yaptırmadan evvel diğer yüz bölgelerimizin orantılı olup olmadığına biruzmana dikkatlice muayene olarak baktırmamız gerekmektedir.

Özellikle kısıtlı maddi imkânı olanlar, ameliyat konusunda ikilem yaşayanlar için çene dolgusu harika bir tedavi fırsatı. Jawline hattını belirleyen çene dolgusu tahmin edildiğinden daha kolay bir tedavi yöntemidir.

Kadın ve Erkeklerde İdeal Çene Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Kadınlarda daha üçgen ve yüzle uyumlu çene hatları zarif ve ince görünümlü olmayı sağlarken, erkeklerde ise güçlü, keskin çene hatları daha erkeksi, sert ve maskülen gösterir.

Çene Dolgusu Ne Zaman Uygulanmalıdır?

  • Çenede oluşan eğrilik
  • Genetik ya da kaza nedeniyle oluşan deformasyonlarda
  • Çenenin olması gerektiğinden daha küçük ya da büyük olmasında
  • Yüz simetrisinde çene uyumsuzluğu
  • Yaşlanmaya bağlı hacim kaybı ve kırışıklık
  • Sarkmış gıdı hattı

Çenemizde Sorun Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yan profilden bakıldığında burun ve çene aynı hatta görülmesi tercih edilen bir görünümdür. Çenenin çok önde ve geride olması yüz ve profil görünümünü bozabilir. Dudaklarınız çok öndeyse çenenizde bir problem olabilir. Bu tarz durumlarda mutlaka uzman hekimlere danışmanızda fayda var.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu işleminden önce uzman hekim tarafından hasta muayene edilerek sorunlu alan tespit edilip gerekli uygulamalar belirlenir. Yüze acı ve ağrı hissetmesin diye yüzü uyuşturan bir krem sürülür. Kremin yüze etki etmesi için yaklaşık 20 dakika gibi bir süre beklenir. Uyuşma etkisi oluşunca ince uçlu kanül iğne ve dolgu işlem için hazırlanır. Hyaluronıc asit içerikli dolgu vücudumuzda da var olan maddedir ve asla bünyeye zarar vermez. Çene üstünde ve çene altında belirlenen noktalara dolgu enjekte edilir. Enjekte sırasında oluşan küçük kanamalar steril pamuklar yardımıyla temizlenir. İşlem 20 dakikada biter ve hasta evine aynı gün içinde gidebilir.

Çene Dolgusu Tedavisinde Oluşan Bazı Yan Etkiler Nelerdir?

Her tedavi işlemlerinde olduğu gibi çene dolgusu işleminde de bazı yan etkiler görülebilir. Korkulacak, endişelenecek bir durum söz konusu bile değildir, çünkü oluşan kızarıklık ve morluklar gelip geçici etkilerdir. Hyaluronıc asit içerikli yüz dolguları alerjik ya da kalıcı bir durum yaratmaz. Yaklaşık olarak 2 ile 3 gün arasında istenmeyen etkiler azalarak yok olacaktır.

Çene Dolgusu Tedavisinin Kalıcılığı Ne Kadar Sürer ?

Dolgunun kullanılan miktarı ve kişinin kendi yapısına bağlı olarak dolgu kalıcılığı değişim gösterse de 1 ile 1 buçuk yıl arası dolgu işleminin kalıcı ömrü olarak bilinmektedir.

Hyaluronıc asit doğal ve vücudumuzda da olduğu için vücut hemen onu kabul edecek ve yabancı maddelere verdiği uyarıyı vermeyecektir. Hyaluronik asit dolgusu vücuda girince zamanla emilecek ve yok olacaktır. Etkisini yitirdiği zaman çene dolgusunu tekrar yaptırarak kalıcılığını arttırabilirsiniz.

Çene Dolgusu Etkisini Ne Zaman Göstermektedir?

Çene dolgusu yapıldıktan hemen sonra etkisi görülür. Ancak işlem sonrasında oluşan ödem ve kızarıklık 2-3 gün içinde geçince çene dolgusunun sonuçlarını daha rahat görebileceksiniz.

Çenenizde oluşan asimetri, eğrilik ya da şekil bozuklukları giderilecek oval bir yüze kavuşacaksınız. Ayrıca gıdı bölgeniz daha düz ve genç bir görünüme sahip olurken sarkıklıklar yok olacak. Erkek hastalarda ise daha oturaklı daha ciddi ve erkeksi bir yüz görünümü oluşacaktır.

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

  • Etkili ve hızlı bir tedavi işlemidir,
  • Ameliyat gibi uzun soluklu bir süreç değildir,
  • Memnuniyet oranı %100 dür,
  • Kısa sürede olumlu etki verir,
  • Çene hattına sadece enjeksiyon işlemi yapılır dikişe gerek yoktur,
  • Tedavi sırasında ve sonrasında ağrı, sancı ve yanma gibi etkiler yoktur,
  • 18 yaş üstü her erkek ve kadın rahatlıkla yaptırabilir.

Çene Dolgusu Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kolay ve acısız bir tedavi yöntemi olması demek çene dolgusunu koruma altına almayacağınız manasına gelmemektedir. Çene Dolgusunu yaptırdıktan sonra ciddi komplike durumlar yaşanmaması adına bazı kurallara ilk 3 gün dikkat etmelisiniz.

  • Darbe ve kazalara karşı kendinizi korumlasınız,
  • Sert ve kabuklu gıdaları ısırmamalısınız,
  • Güneşten uzak durmalısınız,
  • Tepkime yaşamamak için ağız ve diş sağlığınıza dikkat etmelisiniz,
  • Alkol ve sigaradan uzak durmalısınız,
  • Makyaj ürünlerinizi çenenize yoğun sürmemelisiniz,
  • Sulu yerlerden uzak durmalısınız,
  • Spor yapmamalısınız.

Çene Dolgusu Tedavisinin Fiyatları Nelerdir?

Çene dolgusu fiyatları, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış merkezlerin internet sitelerinde belirtilmesi yasal değildir. Çene Dolgusu Fiyatları, kullanılan malzemeye, dolgunun kalitesine, hangi koşullarda yapıldığına ve yapan doktora göre değişiklik gösterebilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op.Dr. Leyla Arvas tarafından yapılan Çene dolgusunu yaptırmak için +90 212 241 46 24 numaralı telefon numaramızı arayarak Çene Dolgusu Fiyatları hakkında detaylı bilgi arayabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas