Fazla kilo almak sağlık açısından zararlı olduğu gibi insan psikolojisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Fazla kilo aynı zamanda obeziteye sebep olur. Özellikle takıntılı kişiler fazla kiloya eriştiğinde zayıflamak için sağlıklı veya sağlıksız zayıflama yöntemlerine başvuracaklardır. Fakat sağlıksız zayıflama yolları insan hayatını riske atar.

 Nasıl Sağlıklı Zayıflanır?

 Sağlıklı zayıflama yöntemlerinden bir tanesi yeşil çaydır. Yeşil çay insan metabolizmasını hızlandırır. Aynı zamanda yeşil çay içmek kanser olma riskini de en aza indirdiği de bilinmektedir. Yeşil çayın tüm olumlu yönlerinden faydalanmak istiyorsanız eğer günde 3 fincan içmek yeterli olacaktır. Bunun haricinde acı tüketmek de sağlıklı zayıflama yollarından biridir. Acıyı direkt tüketemiyorsanız acılı şalgam suyu metabolizmayı hızlandırdığından tüketebilirsiniz.

 Doğru Diyet Nasıl Olmalı?

 İlk olarak ciddi bir kilo artışınız söz konusuysa bir diyetisyene gitmek de fayda var. Çünkü 3-5 kiloyu belki kendiniz rahatlıkla verebilirsiniz ama daha fazlasını vermek sizi de zorlayacaktır. Diyet listenizi kendi kafanıza göre ayarlamak da çok doğru bir davranış değildir. Vücudunuzda neyin yeterli veya eksik olduğunu siz kendiniz belirleyemezsiniz. Diyet listeleri hakkında daha fazla bilgi ve öneri için burayı inceleyebilirsiniz. Diyetisyene gittiğinizde ilk olarak vücudunuzdaki yağ oranı gibi ölçümler yapılması gerekir. Diyetisyenin verdiği diyeti bozmadan düzenli bir şekilde uygulanması gerekir. Sadece diyet yapmakla da olmaz. Diyeti uygularken gün içerisinde bol bol su içilmesi gerekir. Aynı zamanda ara öğünlerde meyve gibi sağlıklı gıdalar tüketilmelidir.

 Zayıflamak İçin Neler Yapılmalı?

 İlk olarak düzenli bir uyku alınmalıdır. Düzenli uyku almak kilo almanın en temel yollarından biridir. Zayıflamak ne kadar önemliyse sağlıklı bir şekilde diyet ile zayıflamak da dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Şekeri azaltılması gerekir ve hazırlanan yemeği 20 dakika içinde hemen tüketmek gerekir. Asitli içeceklerden uzak durmalı, içeceğinizi kendinizin hazırlaması gerekmektedir. Akşam yemeğinde hafif ağır gelmeyecek besinler tüketilmelidir. Yemekten önce içilecek su fazla kalori alımını engellemiş olacaktır. Her yöntemi deneyip zayıflayamayan kişilerinse hemen rafine karbonhidrat tüketimini bırakmaları gerekir. Ne kadar kolay gibi görünse bile aslında zor ve uzun bir süreçten geçildiğini unutmamak gerek. Sabırla beraber bu kilolardan kurtulacağınızı psikolojik olarak kafanıza yerleştirmelisiniz.