Popüler bir hale gelen Doğu Ekspresi, özellikle kış aylarında daha yoğun bir talep görüyor. Daha başarılı ve keyifli bir deneyim yaşayabilmeniz için bazı özel detaylara da dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. Doğu Ekspresi Rotası

Trene bindikten sonra doğu şehirlerine yolculuk yapmak manzara ile beraber bir hayli ilgi çekici bir hal alıyor. Doğu Ekspresi’ne katılmak isteyen yolcular için bu rota Ankara’dan başlıyor. Daha sonra Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’a uğrayan tren son olarak Kars’ta duruyor. Ekspresin tersi istikamette giderek her gün yüzlerce insan unutulmaz deneyim yaşayabiliyor. Trenin duraklarda ne kadar bekleyeceği ise yolcu yoğunluğu ile alakalı oluyor.

  1. Yolculuk Ne Kadar Sürüyor?

Ankara Tren Garı üzerinden başlayan yolculuk ortalama 25 saatlik süre sonucunda Kars Tren Garı’nda sona eriyor. Örneğin, 14:55 saatinde başlayan bir yolculuk ertesi gün 15:55 saatinde Kars’ta oluyor. Rötar, bekleme ve diğer özel durumlar sebebiyle yolculuk ortalama 4 saat kadar uzayabiliyor. Bu sebeple, meydana gelebilecek aksaklıkları da göz önünde bulundurarak plan yapmanız gerekebilir.

  1. Vagon Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Konforuna düşkün bir seyahat tutkunuysanız yataklı vagonlarda seyahat etmeyi deneyebilirsiniz. Bu vagonlarda yatak, dolap, mini buzdolabı ve ufak bir lavabo yer alıyor. Örtülü kuşetli vagonlardaki kompartımanlarda 4 adet yatak ve diğer tüm özellikler de bulunuyor. Pulman olarak adlandırılan vagonlar ise tamamen koltuklardan oluşuyor. Vagon tercihinizi seyahat için ihtiyaçlarınıza göre yapabilirsiniz.

  1. Trenler Yemekli mi?

Trenlerdeki yemekli olan vagonlarda yemek yiyebilirsiniz. 4 kişilik masalarda sevdikleriniz ile vakit geçirebilirsiniz. Menünün son derece zengin olduğu Doğu Ekspresi içerisinde her yemeği bulamasanız bile birçok farklı favori lezzete ulaşabilmeniz mümkündür. Yiyecekler için ödemeniz gereken ücret de makul seviyelerdedir.

  1. Evcil Hayvan ile Seyahat Ediliyor mu?

Doğu Ekspresi kapsamında evcil hayvanınızı da yanınızda gezdirebilirsiniz. Evcil hayvanlar için satın alacağınız biletler ise indirimli olarak sizlere sunulur. Bu sebeple, Doğu Ekspresi turları ile evcil hayvanlarınızla seyahat etmeniz son derece keyifli ve ekonomiktir.