Halkın Valisi olarak gönüllere taht kuran Eski Erzincan Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu’nun 11. ölüm yıldönümü.

Erzincan da ve Son olarak Denizli Valiliğine atanan merhum Vali Yazıcıoğlu 2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara yolu üzerindeki Temelli Belediye’si yakınlarında geçirdiği trafik kazasından 6 gün sonra hayatını kaybetti. Vali Yazıcıoğlu ölümünün 11 . yılında yakınları tarafından mezarı başında anıldı.

Aydın, Tokat, Erzincan ve son olarak Denizli halkının çok sevdiği ve halkın valisi olarak gönüllere taht kuran Vali Recep Yazıcıoğlu, bundan 11 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında Ankara İbni Sina hastanesine kaldırıldı. Hastanede 6 günlük yaşam savaşının ardından yenik düşerek 8 Eylül 2003’te hayatını kaybetti. 36 yaşında meslek yaşantısının zirvesindeyken hayata gözlerini kapayan vali ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Türkiye'nin en genç Valisi olarak sisteme karşı eleştirileri ve akılcı çıkışları ile destek gören Vali Yazıcıoğlu, "Tokat Modeli" olarak adlandırdığı çalışması ile devletin sınırlı kaynaklarına yerel kaynakları katarak "torba bütçe" ile başta eğitim ve sağlık olmak üzere önemli projeleri hayata geçirmeyi başardı.

Tokat ve köylerinde 4 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla derslik inşa eden Yazıcıoğlu, "Yılın Bürokratı" unvanına layık görüldü. Aydın ve Erzincan Valiliği görevleri sonrasında merkeze alınan merhum Vali Yazıcoğlu, "Bu Sistem Değişmeli" ve "Sil Baştan" adlı kitaplarıyla ve sisteme karşı eleştirileri ile Türkiye'nin en renkli valisi oldu.

Adı saygıyla anılmaya devam eden Recep Yazıcıoğlu Türkiye’nin çoğu kentlerinde olduğu gibi Erzincan da adı çeşitli yerlere verilerek yaşatılıyor. Erzincan da özellikle doğa sporlarında ilkleri başaran ve öncülük yapan merhum geçen hafta gerçekleştirilen Dünya Yamaç Paraşütü şampiyonasının ve Ergan dağı Kayak Merkezi projelerinin fikir babası oldu. Vali Yazıcıoğlu buna benzer bir çok çalışması ile Erzincanlı hemşerilerin gönüllerinde taht kurdu.

8 Eylül'de 2003 de yaşamını yitirdikten sonra cenazesi Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki mezarlığa defnedilen 'Süper Vali' Recep Yazıcıoğlu için mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene, merhum Yazıcıoğlu'nun kız kardeşleri Leyla İleri, Selma Özcan, enişteleri Umur İleri, Kenan Özcan, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ali Güzelyağdöken, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Aydoğan, Söke Devlet Hastanesi Müdürü Erol Dinçer, Yazıcıoğlu ailesinin yakınları, Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algür katıldı. 

Duaların okunmasının ardından, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kamu Yönetimi 3'üncü sınıf öğrencisi Nur Dağcı'nın, Yazıcıoğlu'nun doğduğu Trabzon’un Sürmene Yılmazlar Köyü'nden getirdiği su ve toprak, ayrıca Yazıcıoğlu'nun Erzincan'da görev yaptığı dönemde 5 yıl boyunca makam şoförlüğünü yapan Yılmaz Yücesoy'un Erzincan'dan getirdiği su ve toprak mezara serpildi.

BİZDE NEHABER24 EKİBİ OLARAK TEKRAR MERHUM VALİMİZE ALLAH TAN RAHMET DİLEYEREK MEKANI CENNET OLSUN DİYORUZ.

Vali Yazıcıoğlu Özgeçmişi

2 Haziran 1948'de Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971 - 1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca kaymakamlıkları görevinde bulundu. 1971 - 1984 yılları arasında, sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1984 yılında Tokat Valiliği'ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği'ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999'da da Merkez Valiliği'ne getirildi. Yazıcıoğlu, evli, üç çocuk babası idi