Oto Ekspertiz Ne Demektir

Ekspertiz kelimesi, Fransızca kökenli “expert” kelimesinden gelmiştir. Bu ifade Türkçe ’ye eksper biçiminde çevrilerek günlük dilimize dahil edilmiştir. Eksper, belirli bir konuda teknik bilgisi olan uzman manasına gelmektedir. İkici el oto ekspertiz ise araç uzmanlarının teknik cihaz ve ekipmanlarla arabaları detaylı bir biçimde inceleyerek onların kullanılabilirliği üzerine görüş bildirmesini ifade etmektedir.

Oto ekspertiz işlemleri ilgili arabanın geçmişte yaşadığı kazalardan değiştirilmiş olan parçalara, mekanik sisteminde bozulan yerlerden yakın tarihte masraf çıkarabilecek tüm alanlara kadar otomobilin incelenmesi sürecinden oluşur. Oto ekspertiz çalışmaları son bulduğunda ise bu işlemin gerçekleştirilmesini isteyen kişiye yazılı bilgi ve rapor sunumu gerçekleştirilmektedir.

Neden Oto Ekspertiz İşlemi Uygulanmadan Otomobil Alınmamalı?

İkinci el araç pazarında, “Bayandan temiz kullanılmış ve bakımlı” ve “Doktordan yeni az kullanılmış” gibi ifadeler kullanılan pek çok garip ilanla denk gelmiş olabilirsiniz. Burada öne sürülen, söz konusu arabanın herhangi bir masrafının bulunmadığı, herhangi bir hasarının ya da bu yönde bir kaydının bulunmadığıdır.

Tüm bakımlarının geciktirilmeden yapıldığı iddia eden ve kazasız olduğu ileri sürülen arabaların daha sonradan tam tersi raporlara sahip olmasına yapılan ekspertiz incelemeleri sayesinde ulaşabiliyoruz.

Sektörde çok kullanılan ve kesinlikle kanmamanız gereken bu tarz iddia ve ithamlar sizi kandırmaya gayret eden, daha doğrusu arabasını size satmaya çalışan şahıslarla görüştüğünüzde oto ekspertiz sonucu almak istediğinizi belirtmelisiniz. Bu şekilde aracın hasar durumunu daha net bir şekilde öğrenebilir ve aracın önceki kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

Kaza kaydı bulunmayan pek çok araç ile karşılaşacak olursanız da dışarıda tamir edilmiş olma ihtimalini göz önüne alarak alacağınız aracın oto ekspertiz sonucunu detaylıca incelemelisiniz. Araç alım satımı konusunda ileri seviyelere ulaşan
Elazığ oto ekspertiz alma konusunda da atılım gerçekleştirmiştir.

Arabanın kilometresini indirerek satmaya çalışan kişilerden tutun da çok daha türlü düzenlerle size araç satmaya çabalayacak insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Bu şekilde satış yapan çok insan bulunmaktadır. İlgili arabanın kilometre tespitini yapmak şu an teknolojik açıdan pek mümkün olmasa da eski bakım ya da muayene raporları size aracın aldığı yol üzerine fikir verebilmektedir. Fakat firmamızın, sizlere sunduğu eşi benzeri olmayan hizmetleri ve uzman ekibi sayesinde belirli noktaları daha derinlemesine inceleme fırsatına sahip olursunuz. Son dönemlerde ikinci el araç piyasasında önemli bir yer edinen
Elazığ oto ekspertiz hizmetlerinden firmamız aracılığıyla sorunsuz şekilde faydalanabilecektir.

Elazığ ekspertiz firmaları içinde en gelişmiş donanıma ve en yetenekli ekibe sahip olan firmamız size araç alırken kazandıracaktır. İkinci el otomobil piyasasında çok daha farklı kandırmacalarla da karşılaşabilirsiniz. Gerekli olan oto ekspertiz olanaklarının bilincinde olmak ve kendinizi sağlama alarak bu olanaklardan faydalanmaktır.


Elazığ oto ekspertiz piyasasının lideri olan firmamız, özellikle 2. el araç alırken ciddi anlamda mağduriyete uğramamak için otomobilin tamamen kontrolden geçirilmesini şiddetle tavsiye etmektedir. 2. el araç piyasasının iyiden iyiye büyüdüğü Elazığ oto ekspertiz olanaklarına daha fazla ihtiyaç duymaya başlamıştır. İşte bu ihtiyacı en uygun fiyatlarla ve kaliteyle karşılamak için kolları sıvadık.

Bir çok alıcı aracı sanayiye ya da tanıdığa götürse de çoğu ayrıntı gözlerden kaçmaktadır. Elazığ ekspetiz firmaları içinde en kaliteli olanaklara sahip olan firmamız sayesinden gözünüzden kaçan hiçbir nokta olmayacak. İleride ortaya çıkacak bir sorun sizin zarara uğramanıza sebep olacağından araç alırken mutlaka ekspertiz sonucu almalısınız. En değerli Elazığ ekspetiz firmaları arasında bulunan şirketimizden bu raporu alarak işinizi sağlama almalısınız. Özellikle on yaşa varana kadar ikinci el araç alırken aracın tamamen teste sokulması şart olduğundan ve arabanın bölümlerinde yer alan ezilme ve çürüme durumuna göre belli bir bedel biçilmesi Elazığ Experix uzmanları tarafından önerilmektedir. Elazığ ekspertiz merkezi haline gelen Experix olarak sizleri bekliyoruz.

Elazığ Experix uzmanları, araba alırken önce pert ve kaza kayıt raporu olup olmadığının kontrolünün sağlanmasını ve daha sonra teknik açıdan araç testinin yapılmasını tavsiye etmektedir. Birçok arabada kaza ve hasar raporu olmamasına rağmen otomobillerin ağır hasara sahip olabileceğinin farkında olunması şarttır. Zarara uğramamak için tüm Elazığ oto rapor konusunda daha duyarlı olmalıdır.

Elazığ araç ekspertiz hizmetlerimiz her tür ve her model otomobil için geçerlidir. Elazığ en iyi oto ekspertiz denildiğinde akla gelen ilk şirket olan firmamız sizlere güvenli bir şekilde hizmet vermektedir. Elazığ ekspertiz merkezi imkanlarından yararlanmak isteyen siz değerli müşterilerimizi hoşnut bırakmak için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz. Şirketimizin yatırımları sayesinde Elazığ en iyi oto ekspertiz firmalarından birine sahip olarak Türkiye çapında öne çıkmaktadır. Bundan böyle Elazığ araç ekspertiz denildiğinde aklınıza Experix gelecektir.