Fiziksel altın satın alırsanız, elinizde tutabilirsiniz, diğer yatırımların çoğunda yapamayacağınız bir şeydir. . Gerçek altın ateş, su ve hatta zamanla yok edilemez. Diğer emtiaların aksine, altın beslemeye, gübreye veya bakıma ihtiyaç duymaz. Ve sadece çok fazla altın bulunduğundan, bu diğer metaların sahip olmadığı doğal bir değeri vardır.

Sırası gelmişken, fiziksel altın ve gümüşe yatırım yapmak için daha iyi bir zaman olmadığına inanıyoruz.

Altının somut bir varlık olmasının başka bir avantajı daha vardır: Aracı hesapların, banka hesaplarının ve kredi kartları gibi ödeme hizmetlerinin aksine, külçe altının korsanlardan ve kimlik hırsızlarından ulaşılamıyor. Hesabınızı oluşturmak için kullanılan 1'ler ve 0'lar varlıktan silinmiş olsa bile, altınız güvenli ve sağlam olacaktır.

Bugünün dünyasında, servetinizin bir kısmını dijital formun dışında tutmak muhtemelen iyi bir fikirdir. İnternet kullanılamıyorsa veya çevrimiçi dünyanız çöküyorsa, o altın Kartallar sahip olduğunuz etkilenmez. Aslında, bu senaryoda, bir cankurtaran olabilirler.

Sahip olduğunuz hisse senetlerini korumak ister misiniz? Bazen borsaların çökebileceğinden endişe ediyor musunuz? Altın size avantajlı bir fırsat sunabilir. 

Altının en güçlü avantajlarından biri, ekonomik, parasal veya jeopolitik kriz dönemlerinde yatırımlarınızı yaşam standardınızı bile koruyabilmesidir. Ve krizin doğasına bağlı olarak, altın savunma amaçlı bir araçtan saldırgan bir kâr makinesine geçebilir.

Birden fazla cephede risklerin arttığı bir dünyada, altın diğer tüm yatırımlardan daha düşük risk, daha fazla güvenlik ve daha büyük bir risk sunar.

Altın Hesapları

Güvenli yatırım yapmak isteyen yatırımcıların özleri bu günlerde altına çevrildi. Altın hesabı altın alıp satmasını sağlayan vadeli yâda vadesiz seçenekleri bulunan bir hesap türüdür.

Kuyumcudan altın almanın avantajlarına yukarıda yer verdik.  Ancak farklı seçenekler arayanlar için gram olarak altın anlık alıp satmak isteyenler için altın hesabı süper bir sistem, bir çok banka altın hesabı imkanı sunuyor. Sizin yapmanız gereken sadece banka sitesinden akıllı telefon yada akıllı cihazınız aracılığı ile , hesabınızdaki para ya da kredi kartınız ile gram altın alarak satabiliyorsunuz.

Küçük bir uyarımız olacak, akşam 17.00 sonrası işlem yapılmaması önemlidir. Fiyat aralığı bu saatte  açılır ve zarar edersiniz.

Altın hesabı için hangi banka avantajlı sorusunun yanıtı Ziraat Bankası oldu. Türkiye;’deki geniş ağı düşünüldüğünde şaşırmamak gerekiyor. Bankada bulunan altın hesapları ile TL yâda Dolar karşılığında altın satın alabilmeniz mümkündür.