Eğer çalışıyorsanız bir akşam eve geldiğinizde hızlı bir şekilde yemek hazırlamanız gerekiyorsa bu liste sizin için mükemmel bir seçenek demektir. Hızlı bir şekilde hazırlanan ve pişme süresi de kısa olan yemek çeşitlerini sizler için listeledik.

  • Lavaştan Pizza

Evet, yanlış okumadınız. Akşam eve gelirken fırından lavaş alabilir ve mükemmel bir pizza hazırlayabilirsiniz. Üzerine az miktarda salça sürmeniz ve sonrasında dilediğiniz malzemeleri kullanmanız kısa sürede akşam yemeğinizin hazır olmasını sağlayacaktır. Pizza yapmanın en zor tarafı pizza hamurudur. Ancak bu seçeneği değerlendirmeniz durumunda hamuru hazırlamak zorunda olmayacaksınız.

  • Tavuk Sote

Sevdiğiniz birkaç farklı sebze çeşidi ile tavuk parçalarını tavada bulaştırabilir ve dakikalar içerisinde tavuk sote hazırlayabilirsiniz. Eğer tavuk sotenin çok hızlı bir şekilde hazır olmasını istiyorsanız tavuk parçalarını küçültün. Sebzeleri de küçük parçalara ayırın. Böylelikle dakikalar içerisinde akşam yemeğiniz hazır olacak ve üstelik içerisinde dilediğiniz baharatları da kullanabileceksiniz. Bu pratik tarif için Yemek.com adresini ziyaret etmeniz yeterli olacak. Bu sitede tavuk sotenin nasıl hazırlanması gerektiği detaylı bir şekilde aktarılıyor ve malzeme listesi de yer alıyor.

  • Sebzeli Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı pirinç pilavına nazaran çok daha kısa süre içerisinde pişen bir yemektir. Bu defa içerisine daha sağlıklı ve lezzetli olması için sebze parçaları eklemeyi deneyin. Böylelikle pilav olmaktan çıkıp harika bir akşam yemeğine dönüşebilir. Üstelik bulgurun sağlığa olan faydalarından da istifade etmiş olacaksınız. Bulgur pilavının en doyurucu pilav çeşitlerinden biri olduğunu da unutmayın.

  • Izgara Sebze

Sebzeleri büyük parçalara ayırarak harika bir ızgara yemeği yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi sebzeler et çeşitlerinden çok daha kısa süre içerisinde pişebiliyor. Bu nedenle akşam yemeğiniz en kısa sürede hazır hale gelmesi mümkün olabiliyor. Eğer bir kaç dakikanız daha varsa ızgara sebze yemeği üzerine damak tadınıza uygun bir sos da hazırlayabilirsiniz.

  • Bamya Kızartması

Bamya sevmiyor olsanız bile kızartmasına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz. Bamya kızartması çok kısa süre içerisinde hazırlanan yemek çeşitlerinden biridir. Aynı zamanda farklı bir lezzete sahip olması da bu yemeği mutlaka denemenizi önermemizin nedenleri arasında yer alıyor.