Kahve ekipmanları içerisinde en ucuz ve en pratik olanlar kuşkusuz French pressler. Çok az yer kapladığı için her türlü ortamda kolayca muhafaza edilebilmesi, hem kahve hem bitki çayı yapmaya elverişli olması ve kolayca temizlenebilmesi bu ekipmanı diğerlerinden ön plana çıkarıyor.

Dışarıda kahve içmenin tadı bir başka olsa da gerek fiyatların artışı gerekse hijyenik önemler sebebiyle bu aktiviteyi eskisi kadar yapamıyoruz. Evimizde de hem kahveye hem de pahalı ekipmanlara bütçe ayırmak zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden en güzeli pratik ve uygun fiyatlı bir French press seçmek; nitelikli kahveyi avantajlı fiyatlardan satın almak ve evimizin rahatlığında demleyerek tadını çıkarmak.

Uygun fiyatlı, kolay temizlenen, pratik bir French press arıyorsanız Mithra Coffee’yi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı mika ya da cam modellerden birini seçebilirsiniz. Bu ekipmanı ister kahve yaparken ister bitki çayı yaparken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta kahveniz için süt köpürtmek istediğinizde sıcak sütü pressin haznesine döküp kapak kısmını hızlıca indirip kaldırabilirsiniz. Böylelikle süt köpürtücüsü almanıza da gerek kalmayacak.

French pressle kahve yaparken bir fincan için 2 yemek kaşığı filtre kahve kullanabilirsiniz. Üzerine ise kaynadıktan sonra bir süre beklemiş içme suyu koymanızı öneririz. Böylelikle daha aromatik lezzetler yakalayabilirsiniz. Ardından damak tadınıza göre 3 ila 7 dakika arası kahvenizi demleyebilirsiniz. Son olarak da kapağı bastırıp kahvenizi süzebilirsiniz.

Bitki çayı demlerken de bu ekipmanı tercih edebilirsiniz. Bir fincan için bir tutam kadar çayı presse koyup yine kaynadıktan sonra dinlendirilmiş su tercih edebilirsiniz. Yine damak tadınıza göre 2-7 dakika arası bekleyerek çayınızı demleyebilirsiniz. Tabii ki paketin üzerinde belirtilen miktarda çayı, belirtilen sıcaklıkta suya ekleyip belirtilen süre boyunca demlerseniz en iyi sonucu elde edersiniz.

French presste demlemek üzere kahve satın alırken uygun boyutta öğütüldüğüne emin olmalısınız. Mithra Coffee’den sipariş verirken damak tadınıza uygun kahveyi seçtikten sonra öğütme kısmından French pressi işaretleyebilirsiniz.

Nitelikli Kahveye Yolculuk

Etiyopya’da keşfedilen kahve, yüzyıllardır farklı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Enerji veren ve metabolizmayı hızlandıran bu lezzetli içeceğin ülkemizde de pek çok seveni var. Hatta Türkiye’de kahve ağacı yetişmese de bize has demleme yöntemimiz bile var.

Okulda, iş yerinde, evde sıklıkla tükettiğimiz kahve bugünkü halini alana kadar çok farklı aşamalardan geçti. Şu anda bilgiye erişimimiz çok daha kolay hale geldiği için fincanımızdaki kahvenin yetiştiği çiftliğe dair pek çok şey öğrenebiliyoruz. Ağacın yetiştiği yükseklik, çekirdeklerin yıkanma ve kurutulma yöntemi, hasat yılı gibi bilgilere ulaşabiliyoruz. Tüm bu bilgiler de bizi 3. nesil kahveye taşıyor.

Mithra Coffee’de satışa sunulan kahve çekirdekleri; dünyanın en önemli kahve üreticisi ülkelerinden ve en sevilen çiftliklerden toplanıyor. Bu çekirdekler özenle işleniyor ve kavruluyor. Ardından sizin seçiminize göre taptaze öğütülüp paketleniyor. Böylelikle evinizde kahve keyfini en lezzetli şekilde yaşayabiliyorsunuz.

Siz de Mithra Coffee üzerinden farklı yörelerin kahvelerini keşfedebilirsiniz. Kahvenin asiditesi, gövdesi, tat notaları hakkında bilgi edinerek damak tadınıza en uygun çekirdeği seçebilirsiniz. Ardından evinizdeki 3. nesil kahve demleme ekipmanına uygun olacak şekilde öğütülmüş kahvenizin siparişini verebilirsiniz. Sitede değirmen, French press, Hario V60 gibi demleme ekipmanları da mevcut.

Nitelikli kahve keyfini baştan sonra yaşamak için çekirdek kahve satın alabilir, değirmeninizde ekipmananınıza göre öğütebilirsiniz. Ardından ekipmanınızda yavaş yavaş demleyerek anın tadını çıkarabilirsiniz. Bildiğiniz gibi 3. nesil kahve kültürü bir bütün. Meyvelerin toplanmasından fincanınıza kadar gelen tüm süreç bu kültürün farklı aşamaları. Her anından keyif almak ise sizin elinizde!

Ekipmanlar, Kahveler ve Lezzetli Tarifler Mithra Coffee’de

Evde lezzetli bir fincan kahve içmenin ilk adımı nitelikli çekirdeklere ulaşmak. Mithra Coffee, 10’un üzerinde kahve seçeneği sunuyor. Bunların içinde decaf yani kafeinsiz alternatifler de mevcut. Farklı yörelerden seçilen, farklı tat profillerine sahip kahveleri kolayca seçebilirsiniz. Ekipmanınız varsa kahvenizi elinizdeki ekipmana göre öğütülecek şekilde sipariş edebilirsiniz. Eğer ekipmanınız yoksa ve artık siz de evinizde kahve ustası olmak istiyorsanız yine sitedeki 3. nesil kahve ekipmanları arasından beklentilerinizi karşılayacak ve tarzınıza uyacak bir ekipmanı seçebilirsiniz.

Mithra Coffee kahve, ekipman ve yardımcı ürünlerin yanında pek çok faydalı bilgi de paylaşıyor. Blog sayfalarında farklı kahvelerin ve çayların özelliklerini, nasıl demleneceğini; ekipmanların nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda mevsimlere göre farklı tariflerle damak tadınızı geliştirebilir, sevdiklerinize farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz.

Mithra Coffee sayesinde çay ve kahve konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Üstelik site üzerinden verdiğiniz siparişler hızlıca teslim edildiği için uzun uzun beklemenize de gerek yok. İstanbul içerisinde siparişiniz aynı gün özel kuryeyle teslim ediliyor. Tabii bu hizmetten yararlanmak için hafta içi 12.00’a kadar sipariş vermeniz gerek. 12.00 sonrası verdiğiniz siparişler ise ertesi gün teslim ediliyor. Diğer şehirlerde ise hafta içleri 14.00’a kadar sipariş verdiğiniz takdirde ürünleriniz aynı gün kargoya veriliyor.