Yüksek daire sayısına sahip sitelerden, bir çok sektörde bulunan firmalara kadar, çeşitli alanlarda su yumuşatma sistemleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Su yumuşatma cihazı sayesinde kireci önleyebilir ve suyun sertliğini alabilirsiniz. Böylelikle çok daha sağlıklı ve kullanılabilir bir su elde edebilirsiniz.

Su Sertliği Nelere Sebep Olur ?

Sudaki sertlik zamanla kendiliğinden veya su ısıtıldığında hızla çözünürlüğünü kaybeder ve geçtiği yüzeylere yapışmaya başlar. Su borularının içi hızla dolar, su basıncı ve akışı azalır. Suyun ısıtıldığı yüzeylerde artan kireçlenme, yalıtkanlığa sebep olur ve elektrik tüketimini artırır. Sanayi tesislerinde özellikle ısıtma sisteminde oluşan kireçlenme yakıt tüketiminin artmasına sebep olur. İmalat sanayinde birçok proseste, sert su kullanımı ürün kalitesini düşürür. Sert suyun değdiği ürünlerin yüzeyinde temizlenmesi çok zor olan lekeler oluşur. Sert su ile evsel kullanımlarda daha fazla sabun ve temizlik ürünü kullanılır. Sert su değdiği her noktada temizlenmesi çok zor olan sabun çökeleklerine neden olur. Sertlik mineralleri yemek ve içeceklerde istenmeyen bir tat verir. Sert su ile yapılan buz buğulu bir görünümde olur.

Su yumuşatma sistemleri hem firmalar hem de bireysel kullanım için yoğun talep gören sistemlerdir. Ülkemizde suların sertliğinin yüksek ve kireçli olması buna en büyük sebeptir. Orbis Su Arıtma olarak su yumuşatma alanında tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kapasiteye sahibiz. Gelen talep doğrultusunda oluşturulan projeye göre üretimi sağlayıp, zamanında teslimat yapmaktayız. Su yumuşatma konusunda istenilirse eğer, teknik servis hizmetleri de vermekteyiz.

Kaynak: su yumuşatma cihazı