Yücel: Erzincan’a vefa borcumuzu ödemeliyiz

Erzincan Dernekleri Federasyonu tarafından iki hafta arayla düzenlenen “ ERDEF’te Hasbıhal” adlı toplantılar devam ediyor. Bu hafta toplantının sohbet konuğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel oldu. Çok sayıda hemşerimizin katıldığı toplantıda Erzincan’ın sanayi ve ticaret alanındaki gelişmeleri ile gurbette yaşayan Erzincanlının sorunları anlatıldı.

Toplantı; sohbet konuğu İsmail Yücel’in hemşerilerimize tanıtılması ile başladı. Yücel konuşmasına başlarken, “ Bizim yetişmemizde Erzincan ve Erzincanlının payı büyüktür. Onun için bizi buralara getiren toprağımıza vefa borcumuzu ödemeliyiz” dedi

Yürüttüğü görev nedeniyle Erzincan ticaret ve sanayi hayatıyla iç içe olduğunu belirten Yücel, İlimizin son on yılda büyük bir ilerleme gösterdiğini, istihdam alanı açılarak işsizliğin önlendiğini belirterek; “Bu gelişmede Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın özel gayretleri çok önemli yer tutmaktadır. Bu gelişmelerin ilerleyen yıllarda kesintiye uğramaması için Türkiye çapında yaşayan tüm hemşerilerimiz geleceğe dönük planlama yapması gerekmektedir” dedi.

Bu planlamalarda Erzincanlı sivil toplum kuruluşlarına önemli sorumluluk düştüğünü anlatan Yücel “Günümüzde sivil toplum kuruluşları ortaya koydukları projelerle yönetimlere yol göstermektedir.  Bu nedenle Erzincan derneklerinin daha güçlü olması gerekiyor. Burada bir üst kuruluş olan ERDEF’e de önemli sorumluluk düşüyor. ERDEF’in daha güçlü ve kapsayıcı olması zorunluluğu var. Çünkü Erzincan’ın daha iyi tanıtılmasında önemli bir işleve sahip olabilir. KEMAV olarak Erzincan’ın tanıtımında uluslararası düzeyde üst düzey çalışmalar yapıyoruz   ” dedi.

Toplantıda katılımcıların soruları üzerine söz alan Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz, Erzincan gelişmesini sürdürecek ise siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın, işadamlarımızın, aydınlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın birlikte ve koordineli çalışması gerektiğini, bu toplantılarla hemşerilerimizde oluşan birikimin ortaya çıkarılacağını belirterek, “ Sadece sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan önemli projeler hayata geçirilemiyor. Bizler bunun sıkıntısını yaşıyoruz ”dedi.