50 yaşın üzerindeki her 10 erkekten 3’ünde ve erişkinlik dönemine ulaşan erkeklerin ’inde cinsel isteksizlik görülmektedir. Yapılan araştırmalar her 10 erkekten 3’ünün erken boşalma sorunu yaşadığını ortaya koymaktadır. 40 yaşını geçmiş erkelerden en az bir kez sertleşme sorunu ortaya çıkabilmektedir. Geç boşalma ve orgazm olmama durumunun sıklığı ise diğerlerine göre daha azdır.

 Evlilikte Cinsel Sorunlar ve Çözümleri

 Sağlıklı ve dinamik bir evlilik süreç için çiftlerin cinsel yaşantısı oldukça önemlidir. Evlilik birlikteliğinin sürdürülebilir olması için çiftlerin fiziksel ve duygusal uyumunun olması gerekir. Evlilikte cinsel uyumsuzluk çiftlerden birinin diğerine göre daha az cinsel istek duyması olarak düşünülebilir. Evlilikte genellikle karşılaştığı sorunlar şu şekilde sıralanabilir.

Cinsel istek

Boşalma (ejakulasyon)

Uyarılma-Sertleşme (ereksiyon)

 Erkeklerde Cinsel İsteksizlik

 Araştırmacılar ile ilgili inceleme yaparken cinsel isteksizlik şikayeti ile kliniğe başvuran erkek sayısının düşük oranlarda olduğunu belirtmektedir. Erkekler daha çok sertleşme sorunlarından dolayı destek almak istemektedir. Cinsel isteksizliğin birden çok nedeni olabilir. Özellikle evlilik ilerledikçe aşk ve tutkusu azalan çiftlerde bu durum görülebilir.

 Bir diğer sorun ise çiftlerden birinin takıntılı olması olabilir. Eşinin davranışları ve bedeniyle ilgili takıntısı olan kişilerde cinsel isteksizlik görülebilir. Bu takıntılar ter veya ağız kokusundan rahatsız olma, tüylü olma, el ve tırnak temizliği ve cinsel ilişki sırasındaki davranışlar olabilir.

 Mutluluk Çubuğu Nedir?

 Sertleşme sorunu tedavisinde son basamak olarak kullanılır. Penil protez adı ile de bilinmektedir. Penisin sertleşen her iki tüpüne(süngerimsi dokusuna) ameliyat yolu ile yerleştirilen slikon bazlı materyaldir. fikri 1936 yılında Bogaras tarafından ortaya atılmıştır. Beheri ise 1966 yılında bu protezleri modernize etmiş ve uygulama şeklini tanımlamıştır. İlk şişirilebilir pompalı protez ise 1973 yılında uygulanmıştır.

 Tek Parçalı Mutluluk Çubuğu

 İlk aşamada kullanılan protez çeşidine tek parçalı mutluluk çubuğu denir. Bu çubuklar şişirilebilir protezlere göre daha ekonomik olarak uygun olduğundan tercih edilmektedir.

 Boyut ve sertlik kontrolüne izin vermeyen bu çubukla doğal bir görünüm oluşturmadığından kullananları rahatsız edebilmektedir. Bu nedenle üç parçalı mutluluk çubuğu daha avantajlı olmaktadır. Ancak nihayetinde doktorunuz size ihtiyacınıza uygun çubuğu önerecektir.