Tarih içinde birçok kültürle etkileşime geçme fırsatı yakalayan Erzincan, mutfağında da bu birikiminden yararlanmıştır. Peki, Erzincan'da meşhur yemekler denilince aklınıza ne geliyor? Bu şehrin yerel lezzetleri hakkında ne biliyorsunuz? Sizin için araştırdık ve derledik, işte mutfağında Doğu Anadolu’nun izlerini taşıyan bu şehrin, en öne çıkan yöresel yemekleri!

Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Bir Lezzet: Kesme Çorbası

Erzincan'ın en sevilen çorbasından biri olan kesme çorbası, kentin simgesi haline gelmiş, özel bir lezzettir. Sadece Erzincan yöresinde değil, Anadolu'da birçok yerde tüketilen bu çorbayı tatmanın en doğru adresi, bu güzide ilimizdir. Kemik suyu, kesme hamuru, yeşil mercimek gibi malzemelerden oluşan kesme çorbası genelde öğle ve akşam saatlerinde tüketilir. Şehre gelen turistlerin oldukça ilgini çeken bu yerel lezzet, bir çorbaya göre oldukça doyurucudur. Kesme çorbası, Erzincan'ın merkezi lokantalarında bulunabilir. Fiyatı makuldür. Eğer yolunuz bir gün bu güzide şehre düşerse, bu ağız sulandırıcı çorbayı muhakkak deneyin!

Erzincan’ın Vazgeçilmez Lezzeti: Erzincan Döneri

Döner, ülkemizde çok severek tüketilen ve çeşitli illerde çeşitli lezzetlerle karșımıza çıkan enfes bir lezzettir. Elbette bu enfes tadı kendi yöresel mutfağına uyarlayan bir şehir de Erzincan'dır. Yaprak dönerin en lezzetli hallerinden biri olan Erzincan döneri, sadece yöre halkı tarafından değil, Türkiye genelinde öne çıkmayı başarır. Ülkenin çoğu yerinde bulabileceğiniz bu lezzeti tatmanın en doğru adresi ise tabii ki bu güzide ildir. Erzincan döneri şehrin hemen hemen her dönercisinde ya da lokantasında bulunabilir. Fiyatı makuldür. Bu enfes yerel yemeğin tadını yanına alacağınız bir ayranla ikiye katlayabilirsiniz. Bir gün kendinizi Erzincan sokaklarında bulursanız, o şehrin dönerini tatmadan geri gelmeyin!

Etli Üzüm Yaprağı Sarması

Erzincan'ın en sevilen yerel lezzetlerinden biri olan etli üzüm yaprağı sarma, yöre halkı tarafından sıkça tüketilen, enfes bir lezzettir. Şehrin üzüm bağlarından Mayıs aylarında toplanan yaprak salamura yapılır. Etli üzüm yaprak sarmasını diğer sarmalardan ayıran en büyük özellik bu lezzetin güveçte pișirilmesi oluyor. Bu enfes lezzet sadece yöre halkının değil, şehre gelen turistlerin de ilgini üzerine çekmeyi başarırken, bu yerel lezzeti yanına alacağınız bir bardak ayranla tüketmenizi öneririz.

Eğer yolunuz Erzincan'a düşerse etli üzüm yaprağı sarmasını denemeden dönmeyin!

Erzincan’a Has Lezzetiyle: Babiko Yemeği

Biraz tuhaf bir isme olan babiko yemeği, yöre halkının severek tükettiği yöresel yemeklerden biridir. Erzincan'ın merkezi lokantalarında karşınıza çıkan bu lezzetin fiyatı uygun olarak nitelendirilir. Babiko yemeği ayrıca kış aylarının da vazgeçilmezlerdendir.

Kalorisi biraz fazla olan bu yemek o kadar güzel bir tada sahip ki, en çok tüketilen yerel lezzetler arasına girmeyi başarmıştır.

Doğu Anadolu'nun pek çok yerinde karşılaşabileceğiniz bu yemeği tatmanın en doğru adresi Erzincan olabilir. Eğer bir gün yolunuz düşerse babiko yemeğini deneyebilir ve aradaki tat farkına şahit olabilirsiniz. Eğer şu sıralar Erzincan’a gidebilecek durumunuz yoksa ama bu lezzeti tatmak istiyorsanız, http://tarifdefteri.net adresini ziyaret edebilir ve babiko yemeğini sofranıza getirebilirsiniz.

Küçük bir uyarı; bir şehri tanımanın en iyi yollarından biri, o şehrin yerel lezzetlerini denemekten geçer.