Hareketli bir dönemden geçen kripto para piyasası içerisinde Ethereum fiyatı değişkenlik gösterir. Mayıs ayı sonu itibariyle 2500 doların altında seyreden Ethereum en çok tercih edilen altcoin türleri arasında yer alır. Fiyatları zaman zaman düşse bile ilerleyen süreçte sıçrama potansiyeli yüksek olan bu kripto para fiyatları diğer birimlerle de ilişkilidir. Piyasada yaklaşık 116 milyon civarında Ethereum dolaşımda olup borsa sıralamalarında en çok tercih edilen ikinci kripto para olarak bilinir. Fiyatında yaşanan olumlu sinyaller yatırımcılar için umut vadetmektedir. Buna göre ilerleyen süreçte Ethereum kaç dolar diye baktığınızda 3000 dolar seviyelerinin üzerine çıktığını görebilirsiniz.

Ethereum Geleceği 2021

2021 yılının başından itibaren baktığınızda Ethereum yaklaşık %157 bir artış yakalamıştır. Bu yönüyle kripto para piyasalarının en bilinen ismi olan Bitcoin ile ciddi bir yarış içerisindedir. Pek çok analist tarafından yapılan yorumlamalara göre yıl boyunca Ethereum fiyatları yükseliş eğiliminde olacaktır. Özellikle bazı uzmanlar kripto paranın 10.000 dolar seviyelerine kadar çıkabileceğini ifade ediyor. Ancak bu analizlerin kesinliği olmayıp her biri birer tahmini ifade eder.

Uzmanlardan Ethereum Yorumları

Ethereum Bitcoin’den sonra en çok tercih edilen ikinci kripto para olarak ifade edilir. Bitcoin blockchain yapısında yaşanan sorunları çözmek amacıyla oluşturulan bu coin, kullanıcısına ciddi avantajlar sağlar. Özellikle 2021 yılında başta Ethereum olmak üzere çok sayıda kripto para fiyat artışı yaşadı ve bu yıl kripto piyasası için altın yıl oldu. Bu yükseliş eğiliminin devam edeceği öngörülüyor. Dolayısıyla Ethereum ne kadar diye araştırdığınızda geçmiş dönemlere göre daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Ethereum ekosisteminin ağ girişimlerini de geliştirmeye odaklanacağı düşünülüyor. Bu amaçla yeni ortaklıklar, projeler ve geliştirmeler gündeme gelebilir. Bunların etkisiyle Ethereum’un ilerleyen dönemlerde değerinin katlanarak artması beklenmektedir.

Ethereum Nasıl Alınır?

Ethereum satın al fikrine sahipseniz genellikle ilk tercih edeceğiniz yöntem kripto para borsası üzerinden alım satım olacaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde işlem yapma fırsatı sunan Bitlo’da hesap açarak al-sat işlemlerine başlayabilirsiniz. Bitlo’da hesap açmak istediğinizde ad, soyad, e-posta adresi, cep telefonu numarası gibi temel bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bu bilgilerin doğru girilmesi hem sizin hem de piyasanın güvenliği için önemlidir. Kayıt açtıktan sonra aldığınız Ethereum’ları ister sıcak ister soğuk cüzdanda güvenle saklayabilirsiniz. Bunun için açtığınız hesabı doğrulamış ve içine nakit transferi yapmış olmanız gerekir. Doğrulama sırasında TC kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgiler de kullanılır. İşlemleri tamamladıktan sonra Ethereum satın al aşamasına geçebilirsiniz. Ne kadar bir bütçeye ihtiyacınız olduğunu Bitlo’da 1 Ethereum kaç TL hesaplaması yaparak belirleyebilirsiniz.