Kirada oturan herkes kendi evinde oturmanın ve kira derdinden kurtulmanın hayalini kurar. Her ay ev sahibine yatırım yapma ve bütçeden ciddi rakamları ev sahibine vermek oldukça zor bir durumdur. Bunun dışında evde istenilen değişikliklerin yapılamaması ve ev sahibinin zevkine göre kullanmakta istenmeyen bir durumdur. Tüm bu zorluklar göz önüne alınınca ev sahibi olmayı istemek kiracıların en doğal haklarından birisidir.

            Ancak gelirdeki kısıtlar yüzünden ne yazık ki birçok kişi bu hayalini gerçekleştirememekte ve devamlı ertelemek zorunda kalmaktadır. Son yıllarda devletin ve özel sektörün girişimleri sayesinde isteyen herkese ev sahibi olma imkânı sunulmaktadır. Bu imkânlar şu şekildedir;

            - Toplu konut; Toplu konut projeleri hem uygun fiyatlarıyla, hem de kolay ödeme seçenekleriyle herkesi ev sahibi yapmaktadır. Devlet desteği ile yapılan Toki konut projeleri bu uygulamayı başlatmış ve birçok özel firmaya da bu konuda ilham vermiştir. Düşük gelir düzeyine uygun uzun vadeli ödeme seçenekleri sayesinde isteyen herkes faizsiz kira öder gibi ev sahibi olmak için girişimde bulunabilir. Ödeme planı bütçenize göre hazırlanır ve her ay ev sahibine değil, kendi eviniz için ödeme yaparsınız. Diğer özel inşaat firmaları da Toki'den ilham alarak aynı ödeme seçenekleriyle ev sahibi olma imkânını sunmaktadırlar.

            - Banka kredisi; Özel ve devlet bankaları arasındaki daha çok müşteri çekme rekabeti ev sahibi olmak isteyen kişilerin yüzlerini güldürüyor. Düşük faiz oranları ve uygun geri ödeme seçenekleri sayesinde konut kredisi kullanmak oldukça cazip bir hale geldi. Bütçenize uygun uzun vadeli ve düşük faiz oranlı ödeme planlarıyla hemen hayalinizdeki eve kavuşabilirsiniz.

            Bazı bankalar müşterileri için faizsiz kredilerde vermektedir. Ancak bu krediler geri ödemesi yok kısa süreli ve yüksek tutarlıdır. Bankaların bu krediyi vermek için istedikleri diğer kriterler ise yüksek kredi notu ve teminat olarak gösterebileceğiniz bir gayrimenkul veya nakit paradır. Bu koşulları sağlamanız durumunda faizsiz kredi kullanabilirsiniz. Ancak genel olarak baktığımız zaman orta gelire sahip kişiler ne yazık ki bu kriterleri sağlayamazlar.

            Kendinize ve bütçenize en uygun seçeneği seçerek kolaylıkla ev sahibi olabilir ve kira derdinden kurtulup hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz!

Kaynak: https://www.pesinatsizev.org/