Güzel, taze, mevsimlik bir buketin güzel görüneceği mutlaktır, özellikle onları kutudan çıkardığınızda ve hazırladığınız vazoya koyacağınızda mis kokulu çiçekler sizi fazlasıyla mutlu edecektir.  İlk geldiklerinde, çiçekler o kadar tazedir ki, içlerinde küçük tomurcukların sonraki günlerde açtıklarını görebilirsiniz. Çiçeklerin her daim canlı kalması ve uzun süre dayanması için nasıl bir bakım uygulamalısınız? 

Sizin için mutlu ve uzun ömürlü bir yaşam sağlamaları için sadece birkaç basit adım atın. Merak etmeyin, size bu yazıda yol göstereceğiz. Nasıl yapılacağını öğrendikten sonra, çok kolay olacak.; "Taze ve uzun ömürlü çiçekler” yeni sloganınız olacak! Hadi başlayalım!

Çiçekleriniz için biraz hava

Buket, kraft kağıdına sarılmış olarak eve gelir. Elinize alır almaz çıkarın. Çiçeklerin bu noktada biraz havaya ihtiyacı olacak. Tahmin edebileceğiniz gibi, kutuda seyahat ettiler ve bir nefes almaları gerekiyor.

Sapları çapraz olarak kesin

Kraft kağıdı çıkarıldıktan sonra sapları kesme zamanı. Elindeki makas ile çapraz olarak güzel bir kesim (yaklaşık iki parmak) yapmalısın. Onları bu şekilde keserseniz, düzgün bir şekilde nemlendirmeleri daha kolay olacaktır.

Tatlı su

Çiçeklerin için vazoyu çoktan seçtiğini biliyoruz. Tozları bir bezle temizlemeyi unutmayın, temiz olduğundan emin olun ve suyla doldurun. Not: Su çiçeklere dokunmamalı, sadece sapları dokunmalıdır. her iki günde bir değiştirin ve ne kadar uzun canlı kalacaklarını göreceksiniz!

Besin zamanı

Kutunun içinde bazen sadece buketi değil, aynı zamanda iki poşet besin bulabilirsiniz. Evet, harikayız. Onlar sayesinde çiçek buketiniz daha mutlu ve uzun bir yaşama sahip olacaktır. Poşeti açın ve suya dökün. Eğer poşet çıkmadı ise endişe yapmayın.

Doğru karışımın nasıl oluşturulacağı anlatıyoruz... Kendi ellerinle hazırla. Evde kesinlikle sahip olacağınız 3 bileşenle çiçekleriniz için ev yapımı vitaminlere sahip olacaksınız: su, şeker ve limon.

Bir bardak alın ve suyla doldurun

– Yarım limonun suyunu sıkın

– Bir çay kaşığı şeker ekleyin

– Kuvvetlice karıştırın

– Karışımı bir kapta temiz su ile seyreltin

Tamamdır! Bu uygulamayı yineleyin iki günde bir ve çiçekleri her zamankinden daha taze tut!

Kaynak: https://www.uzmanevim.com/