Günümüzde kapatıcı bir ürün konseptiyle ortaya çıkan çoğu ürünlerin, göz altı morluklarını ve şişliklerini tam olarak çözemediği biliniyor. Göz altında oluşabilecek şişlik ve morlukların yok edilebilmesi için sıklıkla tercih edilen göz altı ışık dolgusu yöntemi, kapatıcı konsepti ile ortaya çıkan ürünlerin önüne geçerek kesin bir çözüm sağlamaktadır. Sağladığı pek çok avantaj sayesinde, birçok kişi tercih etmektedir. Biz de göz altı ışık dolgusu hakkında merak edilen soruları araştırdık ve sizler için bu soruları cevapladık.

Göz Altı Işık Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Uygulama, genetik veya sonradan ortaya çıkan göz altı bölgesinde;

Göz altındaki koyu halkalar ve doğal olmayan karanlık görüntüden şikayet eden,

Gözlere yansıyan uykusuz ve yorgunluk ifadeden rahatsız olan,

Alt göz kapağında bulunan yağ ceplerinden kurtulmak isteyen kişiler,

18 yaş üzerinde bulunan herkese yöntem uygulanabilmektedir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde ise yöntem tercih edilmez.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uygulamadan önce lokal anestezi uygulanır. Ancak bu süreçten önce; uygulama öncesinde antiseptik solüsyon kullanılarak bölge temizlenir; daha sonra anestezi uygulanır. Ayrıca dolgu içeriğinde de lokal anestezik bir madde olmaktadır. Bu nedenle uygulama esnasında ağrı veya acı hissedilmez.

Göz altı ışık dolgusu deri üzerinden yapılmamaktadır. Diğer dolgu uygulamalarından farklı bir şekilde kemik üstünden işlem yapılır. Jel kıvamında bulunan dolgu maddesini yavaş yavaş enjekte edilmesi gerekir. İşlem ortalama 35 dakika gibi bir kısa sürede tamamlanır. Dolgunun tüm dokuya eşit bir şekilde dağıtılması gerekir; bu nedenle işlem sonrasında hafif bir masaj yapılması çok mühimdir.

Göz Altı Işık Dolgusundan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göz altı ışık dolgusu sonrası, yöntemin uygulandığı bölgeye 4 veya 5 saat su değmemesi gerekir. Duş almak zorundaysanız, göz bölgesine su gelmemesi için dikkatli olmanız gerekir.

Uygulama sonrasında yatış pozisyonunuza dikkat etmeniz gerekir. İlk 3 gün boyunca çift yastık tercih edilerek baş bölgesini yükseltmeniz önerilir. Sırt üstü uyku pozisyonunu kullanınız. Aynı zamanda yüzünüzün sıkışmamasına ayriyeten özen göstermeniz gerekebilir.

Uygulama sonrasında kesinlikle gözlerinizi ovuşturmayın, çünkü dolgu sonrasında göz bölgesi daha hassas bir durumda olmaktadır.

Uygulama sonrasında ilk 2 gün sıcak banyo yapılmaması gerekir. Bu sebepten ötürü nemli veya buharlı ortamlardan uzak durmanız en doğrusudur.

Yoğun yüz mimikleri dolgu etki süresine zarar verebilir. Uygulamanın yapıldığı günden 3. güne kadar yoğun yüz mimikleri oluşmamasına dikkat ediniz.

Yoğun aktivitelerden uzak durulmalıdır. Özellikle sportif aktivitelerden 1 hafta uzak durulması önerilir. 

Göz bölgesi ve çevresine uzman doktorun önerisi dışında krem sürülmemesi gerekir. Makyaj ve cilt bakımı işlemlerinden de bir kaç gün uzak durulmalıdır.

Kanama riskini ortaya çıkardığından kan sulandırıcı gıda ve ilaçlar, hem uygulamadan önce hem de sonra kullanılmamalıdır.

Göz Altı Işık Dolgusu Sonrasında Hangi Bölgeler Düzeltilir?

Göz altı oluşan çukur doldurulur ve tekrardan bir görünüm kazanır.

Göz çevresinde bulunan deri kalitesi doğal bir görünüm kazanır.

Genç bir görünüm elde edilir,

Göz çevresinde oluşan şişlik, halka ve morluklar giderilir. Göz altı torbaları da belirli bir süreden sonra iyileşme gösterir.

Göz altında oluşan çizgilerde azalma meydana gelir.

Göz altı ışık dolgusu hyaluronik asit içeriğine sahip olması nedeniyle, etki süresi oldukça uzundur. Ortalama olarak 1 veya 1,5 yıl kalıcılık süresi olmaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu İçin Doğru Adres!

www.drmustafakaratas.com sitesini ziyaret ederek göz altı ışık dolgusu süreci hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda siteden iletişime geçerek yöntem için randevu alınabilir.