Havalı hasta yatağı, geçici ya da uzun vadeli yatağa bağımlı bir biçimde yatmak durumunda kalan hastaların devamlı yatması halinde meydana gelebilecek çeşitli vücut yaralarının önlenmesi için tasarımı yapılmış bir yatak çeşididir. Yatağa bağımlı olarak tedavisinin devamına karar verilen hastalara konforlu ve dinlenme olanağı sağlanması çok önemlidir. Tam verim alınan bir uykunun sağlanması amacı ile dizayn edilen yataklar havalı hasta yatağı ismini alır.

Standart Yatakların Dezavantajları

Yatakta tedavisi ve bakım süreci devam eden hasta için standart yataklar konfor bakımından bir hayli rahatsızlık verici olduğu söylenebilir.

Normal yataklara göre çok daha işlevsel olan ve hastaların konforu için bir özelliğe sahip olan havalı yatak çeşitleri, oldukça basit ve rahat bir kullanım olanağı sağlar. Hastanın düşmesini engelleyerek herhangi bir yaralanmanın önüne geçilmesi için yan kısımlarında korkulular bulunur.

Havalı Hasta Yatağının Konforu

Uzun süre yatakta kalmak durumunda olan hastaların sürekli aynı pozisyonda kalmaları yatak yaralarının oluşmasına ve vücudun olumsuz etkilenmesine neden olur. Bu nedenle tedavisine ve bakım sürecine evde devam edilmesin karar verilen hastaların, özel olarak üretilen hasta yatağı tercih etmeleri önemlidir.

Bunun yanında, hareket kısıtlılığı bulunan hastalarda oldukça fazla oranlarda görülen yatak yaraları sürecin daha da zor geçmesine neden olabilir. Bu tarz hastaya sıkıntı verecek anlarda, havalı hasta yatağı kullanmak, hastanın cilt yapısına bağlı olarak vücuduna ya da sırtına zarar veren yaraları ve diğer olumsuz unsurları ortadan kaldırmayı sağlar. Bu da hastanın uzunca bir süre zarfınca yatakta yatmasını gerektiren tıbbi süreçlerde konforun ve dinlenmenin sağlanabilmesi önemlidir.

Havalı Hasta Yataklarının Dayanıklı Olması

Hasta için önem taşıyan havalı hasta yatakları bakım sürecinin daha kolay bir hal alması için önemlidir. Hava yatakları, çok daha iyi kan dolaşımı ve üstünde uyuyan hastaya basınç tahliyesi imkânı yaratır. Ayrıca, hasta karyolası üstünde uyuyan hastanın pozisyonunu değiştirerek basınç noktalarının değiştirilmesi sağlandığı için bir havalı yatak hastaya daima çok büyük bir konfor hissi verir.

Basınç Ayar Sistemli Havalı Hasta Yatakları

Hastanın sürekli aynı yatar pozisyonda kalması engellenerek yatağın basıncı ayarlanır. Havalı hasta yatakları kişinin hastalık durumuna göre uzun süreli ya da hasta iyileşene kadar kullanılabilir. Havalı hasta yatağının uzun ömürlü bir kullanım sağlaması için üretilen malzemelerin kaliteli ve dayanıklı olması oldukça önemlidir. Kısıtlı bir süre zarfında kullanmak durumunda kalındığı zaman satın alma yerine hasta yatağı kiralama seçeneğinden de yararlanabilirsiniz.

Yatağın Fonksiyonuna ve İşlevine Göre Fiyatlar

Hasta yatakları, hastaların rahat edecekleri çeşitli konumlara getirilmesini sağlayan yataklardır. Hasta Yatağı standart yataklar ile karşılaştırıldığında hastanın yataktan düşmesini önleyen korkulukları bulundurur.

Bu da hasta yatakları üzerinde yatan hastanın konumunun rahat bir biçimde değiştirilmesini de kolaylaştırır. Hastanın konumu ise yatağın alt kısmında bulunmakta olan motorlar aracılığıyla gerçekleştirir. Firma olarak hasta yatağı fiyatları