Holep son yıllarda prostat tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerin başında geliyor. İyi huylu prostat tedavilerinde kullanılan bu ileri teknoloji lazer sistemiyle dayanıyor. Holep teknolojisi ile prostat dokusunun tamamı temizlenip dışarı alınabiliyor. Kapalı olarak yapılan bu işlem sunduğu başarılı sonuçlarla açık cerrahi yöntemleri ile bir tutuluyor. Kapalı yapıldığı için oldukça konforlu kabul edilen Holep ameliyatı son yıllarda prostat tedavisinde en değerli yöntemlerin başında geliyor.

Üroloji alanında lazer sistemleri yaygın olarak kullanılıyor. Prostat cerrahisinin en yeni yöntemlerinden olan Holep sistemi de lazer ile uygulanabilen en başarılı sistemlerden birisi olarak kabul ediliyor. Holep ameliyatı sonucunda elde edilen başarılı sonuçlar bu tekniğin en popüler şekilde giderek kullanımının artmasını sağlıyor.

Holep ameliyatı holmiyum lazer ile kapalı olarak yapılıyor. Açık ameliyatlara benzeyen çok başarılı sonuçlar veren bu sistem tıp alanında 21. yüzyılın altın standart tedavi şekli olarak kabul ediliyor.

Holep ameliyatı nasıl yapılır

Holep ameliyatında hasta genel anestezi ile uyutuluyor. Ya da lokal anestezi ile belden aşağısı uyuşturularak yapılıyor. Bu süreç hastanın Ameliyat öncesi yapılan tetkikleri sonucunda uzmanı kimler tarafından belirleniyor. Artık operasyona hazır olan hastanın idrar kanalından kameralı özel aletlerle içeri giriliyor. Büyüyen prostat dokusuna ulaşan bu sistem sayesinde büyüyen doku lazer ile kapsülden ayrıştırılıyor. Ve mesane için atılıyor. Mesane içine atılan prostat dokusu farklı bir alet ile parçalanıyor. Parçalar vakumlanarak vücut dışına alınıyor. Son olarak sonda takılarak operasyon sona eriyor. Ve çıkarılan prostat dokusu patolojiye gönderilerek kanser riski olup olmadığı öğreniliyor.

Profesör Doktor Tolga Akman holep teknolojisi ile çok başarılı prostat ameliyatlarına imza atan bir isimdir. En son teknoloji ile yapmış olduğu başarılı prostat ameliyatları en önemli referanslarıdır. Sizlerde prostat ameliyatı süreci de geldiyseniz Profesör Doktor Tolga Akman ile ön görüşme yapabilir ve holep ameliyatı hakkında detaylı olarak bilgi alabilirsiniz.

Holep ameliyatının avantajları nelerdir

Holep ameliyatı prostat alanında kullanılan en yaygın tekniklerden birisidir. Bu tekniğin tercih edilmesinin çok önemli nedenleri vardır. Öncelikle holep ameliyatı her büyüklükteki prostata en güvenli şekilde uygulanan yöntemlerin başında gelir. Çok büyük prostatlarda bile vücutta herhangi bir kesi işlemi olmadan güvenle yapılmaktadır. Kapalı ameliyat yöntemi olan holep ameliyatı açık ameliyatı alternatif bir yöntemdir. Ameliyat sonunda en az açık ameliyatlarda olduğu kadar önemli ve güvenli başarılar elde edilmektedir.

Holep ameliyatı sonunda hastaların tekrar bir ameliyat olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Açık ameliyat olmadığı için bu hastalarda kanama riski çok azdır bir ameliyatta Kan nakli ihtiyacı olmayacaktır. Holep ameliyatı tercih eden hastaların hastanede kalış süresi çok kısadır. Prostat ameliyatı sonrası hastalar Bir iki gün içerisinde taburcu olacaktır.

holep ameliyatı bitiminde hastalara sonda takılır. İyileşme sürecini tamamlayan hastaların sondası çekildiğinde idrar yaparken yanma hissi yaşanmayacaktır. Ve yine holep ameliyatı ile erkek hastalarda cinsel işlevleri zarar verilmemektedir.

Kimlere Holep ameliyatı yapılabilir

Holep ameliyatı tüm Prostat hastaları için uygun bir cerrahi yöntemdir. Prostatın büyüklüğü ne olursa olsun En güvenli Teknik olarak tercih edilmektedir. Hatta büyük prostatlar için çok daha başarılı bir yöntem olduğu bilinmektedir.

holep ameliyatı Kalp Damar Hastalıkları olan, Kalp damarlarında stent olan, damar tıkanıklığı nedeniyle kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalara önerilmektedir. Bu tür hastalıklara sahip olan erkeklerde holep ameliyatı diğer tekniklere göre en güvenli yöntem olarak kullanılmaktadır.

Eğer bir prostat hastasında prostat büyüklüğüne eşlik eden mesane taşı varsa tek bir operasyon ile eş zamanlı olarak Taşlarda lazer ile kurulabilmektedir. Idrar kanalında Darlık olan hastalarda işlem esnasında holep ile bu Darlık da açılabilmektedir. Aynı anda farklı birçok sorunu çözebilen bu Yüksek Teknolojili operasyon sayesinde hem hastalar hem de operasyonu yapan hekimler için oldukça konforlu bir alan oluşturulmaktadır.

https://tolgaakman.com/services/prostat-tedavisinde-yenilikci-cozum-holep/