İnternet, facebook, twitter, whatsaap ve ınstagram gibi sosyal medya araçlarını günümüzde yediden yetmişe dünyada herkes kullanmakta. Resim paylaşmak, durum paylaşmak, mesajlaşmak, milyonlarca beğeniye sahip olup hatta bu işten para kazanmak bile mümkün. Fakat bunun içinde fenomen olmanız gerekir. Peki nasıl fenomen olunur? Gelin birlikte sosyal medyada büyümenin, para kazanmanın ve fenomen olmanın yollarına bakalım.

Instagram'da Fenomen Olmak 

İnstagram üzerinden fenomen olabilmek için bazı adımları bilmeniz gerekir. Hızlı ve kolay bir şekilde büyümeniz için;

  • İnstagram adresinizi özgün bir sayfaya dönüştürün
  • Farklı, ilgi çekici içerikler, videolar ve fotoğraflar paylaşın
  • Sayfanıza ait bir topluluk belirleyin
  • Sizi takip edenleri önemseyin ve sizden ne istediklerine önem verin
  • İnstagram adresinizi geliştirin

Artık günümüz koşullarında fenomen olmak o kadar da zor değil. Hızlı pratik bir şekilde fenomen olabilirsiniz. Özgün olun, farklı olun, ilgi çekici olun ve en önemlisi takipçilerinizin istekleri doğrultusunda ilerleyin. Gerisi kolay.

  • Instagram Adresinizi Geliştirin

Öncelikle kendinize sizi anlatan basit ve akılda tutulabilecek yaratıcı bir isim belirleyin. Sayfanızda paylaşmak istediğiniz içerikleri belirleyin. Belirlediğiniz isminiz ve içerikleriniz arasında uyum olmasına dikkat edin. İlgi uyandıran bir profil fotoğrafınız olsun. Paylaşımlarınızı belirli konu üzerinde ve takipçilerinizi sıkmayacak ölçüde paylaşmayı ihmal etmeyin.

  • Instagram Sayfanızı Özgün Bir Sayfaya Dönüştürün

Fenomen olmak istiyorsanız önce kendiniz olun. Çünkü yapay olan hiçbir şey sevilmez. Doğal olmaktan ödün vermeyin. Paylaşımlarınız ve ınstagram sayfanız sizi göstermeli. İnsanların sayfanıza girdiğinde gördükleri şey doğallık olmalı. Sayfanızda sırf beğeni uğruna saçma sapan her şeyi paylaşmayın. Başarı elde etmek istiyorsanız önce kendiniz olun. Kendinizi yansıtın.

  • Farklı, İlgi Çekici İçerikler, Videolar Ve Fotoğraflar Paylaşın

Instagram kullanmayı, içeriğini, özelliklerini, filtrelerini keşfedin ve iyice öğrenin. Paylaşımlarınızın renk ayarlarıyla oynayın ve renkleri birbirine karıştırın. Fotoğraflarınızı paylaşmadan önce başka fotoğraf düzenleme programlarından faydalanın ve içeriklerinizi kusursuzca paylaşın.

Bir sürü fotoğraf ve video çekin ancak içerisinde en güzel, en dikkat çekici olanı paylaşın. Fotoğraflarınızın açılarını, renklerini belirleyin ve profesyonel fotoğraflar paylaşın. Özellikle ınstagram da hikaye özelliğini sık ve güzel kullanın. Çektiğiniz fotoğraflar arasında renk uyumuna dikkat edin.

  • Sizi Takip Edenleri Önemseyin ve Sizden Ne İstediklerine Önem Verin

Belki de fenomen olma yolunda en önemli basamaklardan biride budur. Çünkü sizi fenomen olmanızda sizi takip edenlerin önemi çok büyük. İnsanlar sizde farklılık ve ilgi çekicilik görmez ise sizi takip etmeyecektir. Bunun için topluluğunuzu belirleyin Hashtag kullanımına özen gösterin .

Popüler hashtaglerden yararlanın. İnsanların sizin sayfanıza yönlendirecek en iyi hashtagleri bulun. Takipçilerinizin yorumlarına cevap verin. Eleştirileri kabul edin ve sayfanızı ona göre şekillendirin. Hiçbir şeyi atlamayın. Unutmayın doğru bir şekilde hashtang kullanımı çok önemli. Instagramınızı düzenli kullanın.

Gün içerisinde sık paylaşım yapmak sizin aktif olduğunuz anlamına gelir. Gönderilerinizin altına cevap beklermiş gibi sorular yazabilirsiniz. Örneğin, "Bugün akşamki menünüzde neler var" gibi basit sorular sorabilirsiniz. Birde takipçileriniz için küçük çekilişler yapabilirsiniz.

Instagram'da Fenomen Olmak İçin

Bu zamanda para kazanmak ve fenomen olmak çok kolay. Bir ünlü kadar zengin olabilirsiniz, belki sizi kimse tanımayacaktır ama sizin size özel bir hayran kitleniz muhakkak olacaktır. Fenomen olmak için internetinizin ve ya sosyal medyanızın olması yeterli. Üstelik fenomen olup bu işten para da kazanabilirsiniz. Bunun için bir iınstagram sayfası edinip, özgün ve güzel içerikler paylaşmanız yeterli olacak. Gerisi ise çorap söküğü gibi birbirini takip edecektir.

Kaynak: https://esosyal.org/blog/instagram-profil-buyutme-nasil-yapilir/