İş Mahkemelerine yapılan başvurular neticesinde görülen iş davalarda, sonuçlar genellikle işverenlerin aleyhine sonuçlanır. İş davalarında amaç, işçinin korunması ve haklarının savunabilmesidir. İşverenlerin; çalıştırdığı işçilerin haklarını vermemesi, gerekli tedbirleri almaması gibi durumlar sonrasında bazı istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılabilir.

 Özellikle sanayi sektöründe çok sık karşılaşılan iş kazalarında gerekli tedbirler alınmadığında, işçilerin can kaybı, yaralanması gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkar.

İşverenlerin gerekli tedbirleri almaması sonrasında açılan davalar, aleyhine sonuçlanır. Bu nedenle işverenlerin, işçi çalıştırırken gerekli tedbirleri alması, işçiler arasında haksızlık yapmaması ve işçilerin yasal olarak güvence altına alınan haklarını vermeleri gerekir. İş davaları ile ilgili detaylı bilgi için Ankara iş avukatı ile iletişime geçerek danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

İşverenlerin İş Davalarını Kaybetmelerindeki En Önemli Sebepler

İş davaları, genellikle işçi ile işveren arasındaki anlaşmazlıklarda başvurulan dava türleridir. İş davaları, işçi ile işveren arasında olabildiği gibi aynı yerde çalışan iki işçi arasında kaynaklı sorunlarda da dava açılabilir.

 İşçinin sorumluluğu, sözleşmede yer alan hükümlere göre işinin gereğini yerine getirmesidir. İşverenin ise işverenin tüm haklarını koruyabilmeli, iş sağlığı ve güvenliğine sağlayabilmesi gerekir. İşçi ile işveren arasındaki uyuşmazlıklar için İş Mahkemeleri görevlendirilmiştir. İş Mahkemesi’ne kıdem ve ihbar tazminatları içinde başvuru yapılabilir. Ancak burada başvuru yapacak kişilerin, zamanaşımı süresine dikkat etmesi gerekir.

 İşveren, çalıştırdığı işçilerin yasal haklarına ve iş yeri ile ilgili işi sağlığı güvenliği ilkelerine göre hareket etmek zorundadır. İş davalarının sonuçlarının işveren aleyhine sonuçlanmasının en önemli faktörü, işverenin hizmet verdiği faaliyet ile ilgili resmi prosedürlere göre hareket etmemesinden kaynaklanır. Davaların işveren aleyhine sonuçlanmasının bazı önemli sebepleri şunlardır:

  • İşçi ile imzalanan iş sözleşmesinin usule uygun olmaması ve şirketin faaliyet alanına uygun tanzim edilmemiş olması
  • İş sözleşmesi fesih edilirken kanuna uygun olarak geçerli bir gerekçe gösterilmemiş olması
  • İşçinin yasal hakları olan kıdem ve ihbar tazminatı ile birlikte diğer alacaklarına ilişkin usullere uyulmamış olması
  • Dava zamanaşımı sürelerine göre işlem tesis edilmemesi
  • Çalışma koşulları, mesai alacakları, iş kazaları gibi durumlarda hukuki işlemlerin yanlış yapılması

Ankara iş hukuku avukatı ile davanın yürütülmesi meydana gelebilecek kayıpları engellemek ve kanuni açıdan oluşacak risklerin bertaraf dilmesini sağlayacaktır.

İş Mahkemesi Dava Süresi

İş davalarının ne kadar süreceği ile ilgili net bir bilgi söylemek doğru olmaz. İş mahkemelerinde açılacak davaların süreleri; mahkemenin yoğunluğuna, dava türüne göre farklılık gösterir. İş davaları, yaklaşık 8-10 ay arası kadar devam etmektedir. İş davalarında dilekçenin usule uygun şekilde hazırlanması ve sürecin hızlı ilerleyebilmesi için uzman ve deneyimli bir iş avukatı ile iletişime geçilmesi faydalı olacaktır.

İş Kazası Davaları

İş kazası, işçinin çalışma esnasında yaralanması veya ölümle sonuçlanması gibi durumlardır. Bu gibi durumlarda, işçi ve yakınları maddi manevi tazminat davası açabilirler. Ayrıca iş kazası neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından rücu davası da açılabilir. İş kazası davalarında, işverenin dava açılabilmesi için kazanın meydana gelmesindeki kusurun işçiye ait olması gerekir.

İş Hukukunun Genel Özellikleri

İşçinin, işverene karşı maddi güçsüzlüğü nedeniyle iş hukukunda daima işçinin korunması ön plandadır. İşçinin haklarının korunabilmesi ve emeğinin karşılığını alabilmesi için haklarının korunması çok önemlidir. İş hukukunda kurallar, genellikle nispi emredicidir.