İnsan sağlığı ve vücudu için oldukça faydalı olan zeytinyağı, sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor. Vücudu hem içten hem de dıştan besleyerek mucizevi etkiler yaratıyor. Sağlıklı olduğu kadar lezzetiyle de sıklıkla tercih edilmekte, sofraların vazgeçilmez besinleri arasında yer almaktadır. Her besinde olduğu gibi zeytinyağında da hileciler iş başında. İyi ve doğal zeytinyağı almak için dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir, iyi zeytinyağı nasıl anlaşılır? Bu soruların cevabını arıyorsanız doğru adrestesiniz. İşte zeytinyağı alırken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar;

Üretim Tekniği

Zeytinyağı satın alırken ilk olarak üretim tekniğini incelemeniz gerekir. Özellikle erken hasat ve soğuk sıkım özelliğine sahip olan zeytinyağlarını tercih edebilirsiniz. Polifenol, zeytinyağını bu kadar sağlıklı ve lezzeti yapan maddedir. Erken hasat edilen zeytinlerde polifenol düzeyi yüksektir, zeytin olgunlaştıkça düşer. Ayrıca soğuk sıkım yapılarak az miktarda su kullanılması gerekmektedir çünkü polifenoller suda erir. Erken hasat ve soğuk sıkım zeytinyağları, sağlığınız ve vücudunuz için en faydalı olanlardandır.

Koku

Zeytinyağının kokusu; doğallığı ve kalitesi hakkında bilgi verir. Zeytinyağında, zeytin kokusu istenmeyen bir durumdur. Zeytin kokusu geliyorsa bu, meyvenin bekletilerek sıkıldığının göstergesidir. Taze, ferah kokması gerekir. Eğer ki boya, kimyasal gibi kokular alıyorsanız o zeytinyağından uzaklaşmanız gerekir. En kaliteli zeytinlerin mevsiminde hasat edilmesiyle üretilen zeytinyağları için Taze ve Lezzetli’yi tercih edebilirsiniz.

Tat

Zeytinyağını ağzınızda ve dilinizde gezdirdiğinizde biraz acılık ve yanıcılık hissetmeniz gerekir. İyi bir zeytinyağı kendisini böyle ele verir. Bu yanıcı ve acı his, zeytinyağının antioksidan özelliğe sahip olduğunun kanıtıdır. Onarıcı ve gençleştirici özelliğine bu duruma borçludur.

Renk

Rengine bakarak zeytinyağı almaya karar verirseniz, tuzağa düşebilirsiniz. Zeytinyağının rengi ve hatta zeytinyağının fiyatı, kalitesi hakkında herhangi bir bilgi vermez. Hileciler çeşitli yöntemlerle rengiyle oynayarak kimyasal içerikli ürünler piyasaya sürüyor. Bu yüzden rengine bakıp aldanmamalısınız.

Bu gibi bazı yöntemlerle aldığınız zeytinyağının kalitesi hakkında bilgi sahibi olabilir. En iyi yöntem ise, güvenilir ve bilindik markalardan zeytinyağı sipariş etmektir. Böylece en kaliteli zeytinyağına sahip olabilirsiniz.