İzmir implant uygulamaları dahilinde implant ile ilgili olarak pek çok ayrıntı merak edilmektedir. Implant uygulaması temel olarak eksik dişlerin tedavi noktasında kullanılmakta olan ve çene kemiğini içine yerleştirilmek suretiyle titanyumdan yapılan vidalarla gerçekleştirilen uygulamadır. Bu vidalama sisteminin üzerine diş protezi yapılmasıyla implant tedavisi gerçekleştirilir.

İmplant uygulaması günümüzde yoğun olarak tercih edilen ve gelişen teknolojinin etkisi ile tıbbi alanındaki önemli içeriklerden birisi sayılan uygulamalar dahilinde yer alır. İmplant tedavisi noktasında diğer tedavilerine göre avantajı ise; uygulama yapılan bölgenin diğer dişlere zarar verme durumunun olmamasıdır.

Dolayısıyla komşu dişlerin kesilmesine gerek olmadan uygulama gerçekleştirilebilir. Implant uygulaması dahilinde diş bir nevi kök görevi görerek doğal diş yapısında olur ve rahat bir şekilde kullanılabilir.

İzmir implant sıklıkla araştırılan içeriklerden birisidir. Ülkemizde ve dünyada yoğun olarak pek çok bölgede uygulamanın içeriği artış göstermiş fakat alanında uzman ve yetkili hekimler tarafından gerçekleştirilmesi daha da önem arz eder hale gelmiştir. İmplant tedavisi temel olarak 18 yaş üzerinde yüz ve çene gelişimi tamamlanmış kişileri uygulanmaktadır.

Tedavi öncesi çene yapısının implant uygulamasına uygun olup olmadığı değerlendirilir. Bu değerlendirme çekilen röntgenler aracılığı ile yapılır. Ayrıca şeker hastalığı durumunda tedaviden önceki süreçte hastalığın düzene girmesi ve herhangi bir risk unsuru taşımaması önemlidir. Kan sulandırıcı ilaç kullanımında tedavi öncesinde doktorun önerdiği süre zarfında ilaçların kesilmesi gerekir.

İmplant İzmir

Implant uygulamaları yapılırken kişinin çene yapısı ve diğer hastalıkları nedeniyle işleme uygunluğu değerlendirilir. Hafif bir sedasyon işleminin ardından ayrıntılı bir şekilde röntgen ve muayene aşamaları söz konusu olur. Çene kemiğinin ayrıca diğer dişlerin ölçüsü alınarak işleme devam edilir. Implantların yerleştirilmesi açısından temel iki yöntem bulunmaktadır. Tek aşamalı olarak isimlendirilen işlem dahilinde implantın yerleştirmesinin ardından geçici başlık takılması söz konusu olur.

İki aşamalı işlem dahilinde ise implant takılmasının ardından üst kısmı diş eti ile kapatılmaktadır ve iyileşme sürecini bırakılmaktadır. Protez başlıklarını daha sonra takılması söz konusu olur. Hadi iki uygulama bünyesinde de geçici şekilde köprü yerleştirilmesi ve üst çene açısından 6 aylık alt yan açısından da 3 aylık bir iyileşme sürecinin beklenmesi önemlidir..

 Zirkonyum implant olarak geçen ve titanyumdan yapılmakta olan implantın dayanıklılık artırma amacıyla uygulanan yeni implant çeşidi olmaktadır. Bilhassa dar çene kemik yapısında dayanıklılık unsuruna artırmak amacıyla tercih edilir ve bunun dışında titanyum implant türünden farklı değildir.

İmplant tedavisi noktasında İzmir bölgesinde etkin şekilde hizmet vermekte olan ve alanında tecrübeli olarak çalışan hekimler bulunmaktadır. Titanyum olduğu gibi zirkonyum implant işlemlerinde de başarılı şekilde hizmet veren hekimler; en uygun tedavi yöntemini tercih etmektedir. Zirkonyum içeriğinin diş implantından kaplamaya varana kadar pek çok farklı diş operasyonunda kullanıldığı bilinmektedir. Sitemiz www.dentagora.com.tr üzerinden ayrıntılı bilgi sahibi olmak mümkündür.