Jeneratörler, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makine çeşididir. Jeneratörler ile üretilen elektrik enerjisi endüstrilerde ve evlerde kullanılabilmektedir. Jeneratörlerin de kendi aralarında farklı çeşitleri bulunur. Taşınabilir jeneratör çeşitleri, açık havada kullanım için oldukça ideal iken diğer jeneratörler şantiyelerde işçi ve çalışanlar için son derece önemli bir araç olur. Aynı zamanda yedek bir jeneratörün bulunması özellikle sert hava koşullarının görüldüğü iklimlerde yaşayan kişiler için önemli olabilir. Olası bir elektrik kesintisinde tüm işler aksayabilir, bu sebeple de jeneratöre ihtiyaç duyulur.

Jeneratörler, gaz ve dizel yakıt ile çalışabilen aletlerdir ve geçici olarak elektrik enerjisi sağlayabilme özelliğine sahiptir. Bu tipteki jeneratörler, içten yanmalı motor ile çalışırlar ve bir priz yardımı ile elektrikli aletlere bağlanabilirler.

Yedek jeneratörler, elektrik kesintisi olduğunda otomatik olarak herhangi bir cihaza bağlanabilirler. Asansörler, yedek aydınlatmalar, tıbbi ve yaşam destek ünitelerinde kullanılmak için tercih edilirler.

Jeneratörlerin Kullanım Alanları

Jeneratörler, sürekli elektrik ihtiyacının bulunduğu her alanda kullanılabilmektedir. Temel çalışma prensibine göre 6 çeşit jeneratör bulunur, bunları; dizel jeneratörler, benzinli jeneratörler, biyo dizel jeneratörler, emulsifiye dizel jeneratörler, doğalgazlı ve hidrojen jeneratörler, propan gaz ilaveli jeneratörler olarak sıralanabilmektedir. Jeneratörler ayrıca taşınabilir, portatif ve yedek olmak üzere gruplandırılabilirler.

Jeneratörlerin en yaygın olarak kullanıldığı alanlar, mahalleler, metro ve tramvayların elektrik enerjisini sağlama amacı ile, tesis ve otel gibi oluşumların elektrik enerjilerini sağlamak amacıyla tercih edilebilmektedir. Bazı evlerde de isteğe bağlı olarak jeneratör kullanılmaktadır. Bu sayede elektrik kesintisi olsa bile çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı ve televizyon gibi araçlar elektrik enerjisi ile kesintisiz bir şekilde çalışabilir.

Jeneratör seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ihtiyaca uygun bir jeneratörün seçilmesidir. Taşınabilir, portatif ve yedek tiplerde olan jeneratörlere göz atılabilir, ihtiyaç olan jeneratör tipinin tercih edilmesi çok daha avantaj sağlar. Jeneratör seçimi yaparken ne kadar enerjiye ihtiyaç duyulduğu da önemlidir. İhtiyaç duyulan enerjiden fazlasını sağlayacak bir jeneratör seçimi yapmak kullanıcı için masraflı olacaktır.

Jeneratör ilanlarını Sektorden.com üzerinden inceleyebilir, ilanların üzerine tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz...