Keten kumaşlar yaz aylarının dayanılmaz sıcak havalarında en fazla tercih edilen kumaş türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Moda dünyasında yaz aylarının habercisi olarak da anılan keten kumaş, kıyafet dışında perde, çarşaf ve döşeme gibi farklı alanlarda da kullanılmaktadır.

Keten Kumaş Nelerden Oluşur ve Ne Amaçla Kullanılır?

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan keten kumaşlar birçok kişi tarafından da keten kumaş nedir? sorusu ile anlaşılmaya çalışılmaktadır.  Keten lifleri ile üretilen kumaş, üretim sırasında birçok aşamadan geçerek son halini alır. İlk üretimde uzun liflerden bir araya getirilen kumaşta, uzun lifler kumaşın daha parlak ya da tüysüz olmasında da etki sağlamaktadır. Doğal bitki liflerinden elde edilen bu kumaş türü sağlam olması ile de uzun yıllar kullanma şansı tanımaktadır. Nemi kolay emebilme özelliğine sahip olan keten kumaşta temizlik de oldukça kolaydır. Bu nedenle de yaz aylarında hem serin tutan hem de kolay temizlenebilen bir ürün olduğu için oldukça fazla tercih edilmektedir.

Keten Kumaşın Kullanım Alanları ve Çeşitleri Nelerdir?

Keten kumaş çeşitleri nelerdir sorusu ile pek çok kez karşılaşan kumaş firmaları, keten kumaş çeşitlerini renk ve tasarım yönünden birbirinden ayırmaktadır. Doğal liflerden yapılması ve esnek olmayan bir yapıya sahip olması nedeniyle pek çok alanda kullanılabilecek kumaş ürünler, kullanımlarda büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle kadın ve erkek takım elbiselerinde kullanılan bu kumaş, rahat ve kullanışlı yapısı ile son yıllarda farklı alanlarda da kullanılmaya başlamıştır. Günlük pantolondan elbiseye kadar pek çok alanda tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Bu yönüyle son yılların en bilinen yaz kumaş trendidir.           

Keten Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Keten kumaş, birçok farklı özelliğe sahiptir. Bunlardan ilki, pamuklu kumaş ile kıyaslandığında benzer bir konfor sunmasına rağmen ondan çok daha sağlamdır.  Nemi çekme özelliği ile kullanım alanları da oldukça genişlemektedir. Gözenekli yapısı ile yaz aylarında vücudunuzun hava almasını sağlar ve diğer kumaşlara göre daha serin kalabilirsiniz. Bu gibi farklı avantajları ile yaz aylarında keten kumaş ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.kumascihome.com/