Yavru vatan Kıbrıs’ta son dönemlerde inşaat ve ev yatırımlarında büyük artışlar yaşandı. Sadece Türkiye’den değil tüm dünya ülkelerinden buraya yatırım amacıyla çok gelen kişi sayısı çok fazladır. Eğer siz de çok daha az bütçe ile sıcak iklimlere yolculuk yapmak ve belki de buralarda yaşamayı düşünüyorsanız 2020 senesinin avantajlarını kaçırmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sizin için çok uygun olabilir. Yaşamın tadını çıkarmak, inşaat alanında yatırım yapmak gibi seçenekler ile çok doğru bir seçenek olacaktır. Peki ya bu kadar insan burada boşuna mı yatırım yapıyor? Kıbrıs Adasından ev almak mantıklı mı? Bütün bu soruların cevaplarını sizlerle paylaşacağız. Size Kıbrıs’tan ev almanın neden mantıklı olduğunu açıklayacak bazı gerekçeleri açıklayacağız. Elbette yaşamaya başlayınca siz de bu güzelliklere ortak olacaksınız.

Doğası, İklimi

    Günlük hayatın kalabalık ve hareketli halinden sıkılan, stresten uzak yaşamak isteyen her insanın bir doğa ile iç içe yaşam hayali vardır. Sabaha mutlu ve temiz havada uyanmak, günü de mutlu geçirmek isteriz. Kıbrıs adasında ev almak, bu tarz düşüncelere sahip kişiler için kaçınılmaz oluyor ki bir de fiyatlara bakıldığında insanlar bir an önce bu tarz bir adım atmak istiyor. Evinizin kendine ait bahçesinde, doğa ile iç içe olarak manzaraya karşı yaşamak için bu iklim bu doğa unutulmaz anlar yaşatacaktır.

Yaşam

  Bütçeniz ve net gelirinizi hesapladığınızda istediğiniz ada yaşamına girmenizin kolay olacağını görebileceksiniz. Bu adada yaşayan insanlar için birçok eğlence seçeneği var. Her hayat biçimine, her düşünce tarzına hitap eden restoranlar, bütün bütçeye uygun aktiviteler ve en önemlisi birbirinden sıcak, mütevazi insanlar… KKTC Emlak alımlarında diğer avantaj da para birikimi olarak Türk Lirası kullanmalarıdır.

Deniz, Plajları

    Kıbrıs adası sınırlarında ev arayışı içinde olanlar için Kıbrıs satılık ev seçenekleri çok sayıdadır. Burada ev almayı mantıklı kılan diğer bir sebep de yıl içinde her günü tatil havasında geçirebilecek olmanızdır. 8 ay kadar güneşten verimli bir şekilde faydalanabilirsiniz ve mavi gökyüzü hep sizinle olur. Ayrıca dünyaca bilinen plajlarında, dağ manzaralı doğa ile iç içe yürüyüş yolları ile farklı ve huzurlu hissetmenizi sağlayacak sakinlik sizinle olacaktır.

Ev Satın Alabilmenin Kolaylığı

    Kıbrıs’ta ev almanızı mantıklı kılan bir diğer etken de zahmetsiz oluşudur. Ancak satın alınacak gayrimenkul için bir satış sözleşmesi imzalanması gereklidir. Bu işlemden sonraki 21 günlük süreç sonunda tapu işlemlerinden tapu kaydı yaptırabilirsiniz. Ayrıca KKTC sınırlarında bulunan Bakanlar Kurulundan da izin almalısınız. Oturma izninizi her sene tazelettirmelisiniz. Böylece istediğiniz kadar konaklama yapabilirsiniz. Bu kadar kolaylık ve düşük fiyatlar ile ev satın almamak büyük bir hata olur…

Yatırım Fırsatı

   Özellikle son zamanlarda Avrupa hatta dünyanın gözleri Kıbrıs üzerinde. Birçok insan tarafından yoğun ilgi görüyor, çünkü uygun fırsatlarla gelecek vaat eden bir bölge. Çok sayıda kişi satılık ev araştırması yapıyor ki bunların her biri geleceği gören kişiler… Yatırım amaçlayan kişiler için en ideal ada ülkesidir desek yeridir. Ayrıca çevresel olarak sosyal yaşam ve eğitim olarak da hareketli, tempolu bir yer olan Kıbrıs’ta ev almak tabi ki mantıklı!

Fiyatlar

    Son zamanların yatırım bölgesi olan Kıbrıs adasında fiyatlar da yoğun ilgi ile büyük bir artış yaşıyor. Her bütçeye ve her isteğe uygun konaklama fırsatına sahip olan bu ada ülkesi, ortalama fiyatlar bakımından değerlendirildiğinde de sunduklarına oranla çok uygun fiyatlardır.

    Bütün bu gerekçeler ile anlaşılıyor ki Kıbrıs adasında ev almak mantıklı bir eylem olacaktır. Hem yatırım hem güzel doğa hem de huzur bulmak için burada ev alabilir ister sezonluk ister temelli kalabilirsiniz. Kıbrıs’ın sahip olduğu tüm avantajları senenin tüm günlerinde yaşayarak görebilir, Kıbrıs’ın güzelliğini bundan sonraki yaşantınızda sürdürebilirsiniz.

Yatırım fırsatlarını da aklınızda bulundurarak 2020 senesinde ev araştırmaya ve gayrimenkul danışmanı GoldMark’la çalışmaya başlayabilirsiniz. Sizin için uygun emlak yatırımını önünüze sermek açısından size geniş portföyümüzle yardımcı olacağız. Kıbrıs adasının dört bir yanında istediğiniz özellik ve kriterlere uygun satılık ev ve villalar ile ev alma düşüncenizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.