ANTALYA (AA) - Yunus İçen - Zayıflamak için güreşe başlayan 15 yaşındaki Ali Murat Coşkun, kilo almaya devam edince ağır sıklette güreşmeye başladı.

Adıyaman'da yaşayan Ali Murat, ilkokul 1. sınıfta judoya merak sardı ancak kilo almaya başlayınca bu sporu bıraktı. Genç sporcu, güreş yaparak kilo vermek istedi. Adıyaman Gündüzlü Güreş Eğitim Merkezi'nde bu spora başlayan Ali Murat, zayıflamak için çok çalışmasına rağmen fazla kilolarından kurtulamayınca, ağır sıklette mücadele etmeye karar verdi.

15 yaşında olmasına rağmen 103 kilo ağırlığındaki Ali Murat Coşkun, 3 kez katıldığı okul sporları güreş grup müsabakalarında bir kez ikinci, iki kez ise birincilik elde etti.

Minikler kategorisinde 100 kilogramda güreşen Ali Murat Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilolu olmasının kendisi için ne hem avantaj hem de dezavantaj getirdiğini söyledi.

Rıza Kayaalp'i örnek alıyor

Hedefleri arasında Türkiye güreş şampiyonalarında derece elde edip, milli takıma girmek ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade eden Ali Murat, şöyle konuştu:

"Türkiye'de, ağır sıklet güreşçisi Rıza Kayaalp'i örnek alıyorum. Onu çok beğeniyorum. Güreş, obezite sorunu yaşayanların yaptığı bir spor değil. Bana göre güreş, güç ve akılla yapılan spor. Diğer sporlara benzemiyor. Ağır bir spor. Beslenmeye dikkat etmek lazım. Günde en az 4 bin kalorilik yemek yemek lazım. İki saat koşan bir atlet ile 6 dakika güreşen güreşçi aynı. İçinde hırs olmayan bu sporu yapamaz."

Genç sporcu, okuldan arta kalan zamanlarda sürekli antrenman yaptığını belirtti. Gelecek yıl yıldızlar kategorisine yükseleceğini ifade eden Ali Murat, "İnşallah milli takıma girmeyi başarabilirim. Daha fazla destek ve malzeme verilse neden Adıyaman'dan bir Avrupa şampiyonu çıkmasın." ifadelerini kullandı.

"İlk başlarda "yapamam" diye ağlıyordu"

Ali Murat Coşkun'un antrenörü Mehmet Çalğan, "Murat, güreşe başladığında hem kilo sorunu vardı hem de spor yapacak bir potansiyeli yoktu. İlk başlarda antrenmana geldiğinde koşamıyor hatta yürüyemiyordu. 'Ben bunu yapamam' diye ağlıyordu. 'Sen bunu yaparsın. Yeter ki iste. İstedikten sonra başaramayacağın hiçbir şey yok' diye kendisine destek verdik. Türkiye'de ikinci bir Rıza Kayaalp çıkması lazım. Bunun için biz Murat ve onun gibi sporcuları daha çok çalıştırmamız lazım. İnşallah muvaffak oluruz." dedi.