Herkes hayalindeki görüntüye ulaşmak için farklı yöntem ve operasyonlardan yardım alır. Özellikle burun estetiği yüz üzerinden büyük bir etki yarattığı için sıklıkla başvurulan yöntemlerin başında gelir. Burun estetiği en temel anlamı ile burunda bulunan yapısal ve şekil bozukluklarının giderilmesini sağlayan cerrahi bir operasyondur.

Birden farklı neden için burun estetiği yaptırmayı düşünen hastaların pek çoğu belli başlı soruların cevabını arar. Çoğu zaman burun estetiğinde merak edilen ilk şey kimlerin bu operasyonu yaptıracağıdır. Genel olarak 18 yaşını doldurmuş olan herkes burun estetiği için uzman desteğine başvurabilir. Ancak uzman bir hekim tarafından incelenerek operasyona ve yönteme karar verilebilir.

Burun estetiği sağlık orunlara ve estetik kaygılar nedeniyle sıklıkla başvurulan yöntemler arasında yer alır. Özellikle nefes problemlerinin giderilmesinde burun estetiği önemli bir etkendir. Sağlıklı bir operasyon süreci ve iyileşme için doğru uzmanla çalışmanız oldukça önemlidir. Bu nedenle burun estetiğine karar vermeden önce kendiniz için en yetkin uzmana ulaşmanız gerekir.

Hangi Yöntemlerle Burun Estetiği Yaptırılabilir?

Genel olarak burun estetiğinde kapalı ve açık olmak üzere iki ameliyat şekli uygulanır. Hangi yöntemin yapılacağı ise çoğu zaman hastanın durumuna ve tercihine bırakılır. Açık ve kapalı burun ameliyatları kendi için farklı avantaj ve dezavantajlar sunabilir. Bu noktada hasta ile uzman arasındaki iletişim dahilinde doğru operasyona karar verilebilir.

Gelişmiş yöntemlerle burun estetiği yapabileceğiniz piezo yöntemi son dönemlerde oldukça popüler bir hal aldı. Kusursuz bir operasyon ve kısa süreli iyileşme isteyen hastalar için piezo tekniği oldukça yerinde bir karar olabilir. Piezo burun estetiği birçok avantajı beraberinde getirerek hastaların dikkatini çekmeyi başarır. Özellikle iyileşme süresinin normalden daha kısa olması pek çok hasta için önemli bir kriterdir.

Piezo burun estetiği sayesinde dokularınız zarar görmediği için daha az şişkinlik hissedersiniz. Açık ve kapalı ameliyat yöntemleri ise kendi içinde farklı şişlik ve iyileşme süreçleri ile karşınıza çıkar. Operasyondan sonra ameliyat izi kalma sorunlarına neden olan kapalı operasyonlar özellikle koyu tenliler için dezavantaj olabilir.