Artık ev almanın yolu, konut kredisi alarak mümkün olabilmektedir. Kira öder gibi ev sahibi olmayı mümkün hale getiren bu imkanla herkes ev sahibi olabilir. Ancak kişinin gelirine ve almak istediği eve uygun olacak konut kredisini alma konusunda dikkat etmek, iyi araştırma yapmak gerekmektedir.

Konut Kredisi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus vardır.

Bunlar;

  • Kredinin faiz oranına dikkat etmek,
  • Yıllık maliyet oranının en iyisinin bulunması,
  • Kredi masraflarına dikkat etmek şeklinde olacaktır. Bunlar hakkında detaylı bilgi vermek, konut kredisi alacaklar adına faydalı olacaktır.

Kredinin Faiz Oranına Dikkat Etmek

Konut kredisi alınırken dikkat edilmesi elzem olan en mühim konulardan birisi konut kredisi faiz oranları şeklinde olacaktır. Faiz oranları ödenecek olan aylık kredi taksit miktarını ve toplam ödenmesi gerekli kredi miktarını direkt etkileyecektir. Kredi faiz oranı bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Bu etapta seçilecek konut kredisinin, kredi faiz oranı ne denli düşük olur ise ödenecek aylık taksit ve toplam miktar o denli düşük olacaktır.

Kredisi Masrafına Dikkat Etmek

Konut kredisi araştırılırken faiz oranın yanı sıra bir de ödenecek aylık kredi miktarıyla toplam kredi miktarını etkileyen konut kredisi masrafı bulunuyor. Bu kredi masrafları; komisyon, dosya masrafı, kredi hayat sigortası, ekspertiz masrafı gibi masraflar olduğu söylenebilir. Kredi faiz oranının düşük olan bankanın başka masraflar için de aynı biçimde davrandığından emin olmak gerekir. Bu masraflardan en mühimi kredinin ölüm vaziyetine karşın güvence altında olacak ve aileye borç kalmamasını sağlayacak olan Kredi Hayat Sigortasıdır.

Kredide Senelik Maliyet Oranının En İyisini Bulmak

Kişi kendi adına uyumlu olan evi tercih etmesinin yanı sıra bir de kendisine en uygun ev kredisi konusuna dikkat etmelidir. Bu, kredinin ödenmesi adına oldukça önemlidir. Bu noktada en uygun konut kredisi, kişi adına senelik maliyet oranının en iyisi olduğu kredi olacaktır. Kredi senelik maliyet oranında faiz oranının, yukarıda bahsedildiği üzere ilave kredi masrafları bulunuyor. Bu senelik maliyet, kişinin alacağı konut kredisinin gerçek olan faizine karşılık geliyor.

Kaynak:

https://www.katilimevim.com.tr/ev-kredisi/