İnsanların iletişim haline olmasını sağlayan temel unsur yüzdür. Mimikler ile desteklenmeyen iletişim her zaman yetersidir. Bu bağlamda yüzdeki her bir bölgenin önemi oldukça fazladır. Örneğin dudakta var olan bir deformasyon ya da estetikten uzak görüntü, kişilerin iletişimlerini etkilemek için yeterlidir. Bu bağlamda dudak estetiğinin, dudak dolgusunun yerinin oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür. İşte dudak dolgusu hakkında bilgi alıp daha dolgun, simetrik ve estetik bir dudak yapısına sahip olmak isteyen kişiler için Karakucak kliniğe yöneltilen sorular ve haberimizin detayları…

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu mersin, daha dolgun, simetrik ve estetik bir dudak görünümüne kavuşmayı mümkün kılan bir işlemdir. Bu işlem gerçekleştirilirken bazı dolgu maddeleri, iğneler aracılığı ile dudağa enjekte edilmektedir. Bu bağlamda söz konusu işlemin bir cerrahi müdahale olmadığı, aksine kozmetik bir işlem olduğu söylenmektedir. Bunun temel nedeni, işlem uygulanırken herhangi bir kesik, dikiş atılmamaktadır. Yalnızca minimal iğneler ile açılan kanallar aracılığı ile dolgu yaptırılmaktadır. Bu bağlamda söz konusu işlem, ağrısız ve zahmetsiz bir işlemdir. Yan etkilerinin olmadığını söylemek de mümkündür. Olası komplikasyonları önlemek amacı ile işlem öncesi veya sonrası dikkat edilmesi gereken unsurlar ise aşağıda verildiği gibidir.

Dudak Dolgusu Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Dudak dolgusu yaptırmaya karar veren kişilerin ilk olarak aspirin ve benzeri ilaçları kullanmayı bırakmış olmaları gereklidir.
  • İşlem uygulatan kişilerin, işlem gerçekleştirildikten sonraki birkaç saat boyunca yatar pozisyonda durmamaları gereklidir. Bu, dudak şeklinin oturması için gereklidir.
  • İşlem sonrası mümkünse 1 – 2 saat bir şey yenmemelidir. Dudakların fazla hareket ettirilmesi, dolguda hareketlenmelerin meydana gelmesine neden olacak bu da dudağın hedeflenen şeklinden uzaklaşmasını ortaya çıkaracaktır.
  • İşlem sonrası birkaç gün dudağa temas etmemek gereklidir. Dudağın darbe yemesi, baskı görmesi yine şekil bozukluklarını beraberinde getirecek, deformasyonun giderilmesi hedeflenirken boyutu arttırılacaktır.
  • Dolgu işlemi, ne amaçla yapılırsa yapılsın yan etkileri olan bir işlem değildir. Yani işlem sonrası ciddi komplikasyonlar ile karşı karşıya kalmak, ciddi sorunlar yaşamak söz konusu dahi değildir. Ancak ufak tefek morlukların ve şiş bir görüntünün oluşması muhtemeldir. Bu morluk ve şişkinliğin geçici olduğu bilinmelidir. Yani çoğu zaman birkaç gün hatta birkaç saat içerisinde söz konusu morluklardan eser dahi kalmamaktadır. Buna karşılık morluklara birkaç saat dahi olsa katlanmak zorunda kalmak istemeyen kişilerin işlem örgen belgeye soğuk kompres uygulaması mümkündür. Uygulanacak soğuk kompres esnasında da dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Örneğin, buz doğrudan cilt ile temas etmemelidir. Bu, oldukça sakıncalı bir durumdur. Soğuk kompres uygularken buz temiz bir tülbende veya beze sarılmalı, bu tülbent ya da bez aracılığı ile cilde sürülmelidir. Ayrıca işlem gören bölgeye değil, o bölgenin çevresine soğuk kompres uygulaması yapılmalıdır.

Dudak Dolgusu Kullanım Alanları Nelerdir?

Dudak dolgusu kullanım alanları aşağıda verildiği gibidir.

  • Şekli belirgin olmayan dudağın şekillendirilmesi,
  • Dudak m’si adı verilen kalbin belirginleştirilmesi ve daha dikkat çekici bir görünüm elde edilmesi
  • Dudağın daha dolgun hale getirilmesi
  • Dudak çevresinde aşırı mimik kullanımına bağlı olarak meydana çıkan kırışıklıkların giderilmesi
  • Dudakta var olan asimetrik görüntünün giderilmesi ve bu bağlamda daha simetrik ve estetik bir görüntü elde edilmesi

Daha dolgun, daha simetrik bir dudak görüntüsü elde etmek isteyen kişilerin dudak dolgusu Mersin konusunda detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için Karakucak Klinik ile iletişime geçmeleri mümkündür.