NBA’de Dallas Mavericks 27 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen maçta ilk yarı 50 sayı farkla Los Angeles Clippers’ i yenerek en farklı devre skoru rekorunu kırdı.

Deplasmanda Los Angeles Clippers ile karşı karşıya gelen Dallas Mavericks, daha önce görülmemiş bir farkla ilk yarıyı sonlandırdı. Karşılaşmanın ilk yarısını Dallas Mavericks 77- 22’lik skorla önde bitirdi. 77-27’lik bu skor NBA tarihinde tek devrede elde edilen en yüksek fark oldu. Bu vesileyle Dallas Mavericks bir rekora imza atmış oldu. 

Dallas Mavericks’ten önce bir devrede elde edilen en yüksek fark rekoru Golden State Warriors’a aitti. Golden State Warriors 1991 yılında Sacramento Kings ile karşı karşıya gelmiş, ilk yarıyı 47 sayı farkla önde tamamlamıştı. İlk yarı skoru 88-41 olarak sona eren karşılaşmanın sonucunda ise Golden State Warriors 153 - 91 skoruyla galip gelmişti.

Dallas Mavericks'te forma giyen Luka Doncic, ilk yarıda 18 sayıyla takımını liderliğe adım adım taşıyan isim oldu. Clippers’ın ikinci yarıda farkı kapatma çabaları yetersiz kaldı ve Mavericks sayı üretmeye devam etti. Dallas, rakibine karşı ilk yarıda yakaladığı fırsatı değerlendirdi ve karşılaşmadan 124-73'lük galibiyetle ayrıldı.

Türkiye’nin yasal bahis sitesi Oley.com ile siz de basketbol ve diğer tüm spor branşların müsabakalarına ait canlı skor bilgilerini takip edebilirsiniz.