Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her sektörde yenilikler elde edildiği gibi stand tasarım açısından da çalışma alanlarında büyük yenilikler elde edilmiştir. Özellikle fuar stand tasarımı açısından maxima stantlar gibi modern ve modüler sistemler ön plana çıkmaya başlamıştır. Her ne kadar bu sistemler hem ekonomik hem de işlemesi kolay bir yapıya sahip olsa da yüksek prestij ve kalite açısından özel tasarım ahşap standlar çok daha ayrı bir yere sahip olmaya da devam etmektedir.

Günümüzde fuar organizasyonları giderek artan bir sayı ile birlikte Türkiye'nin neredeyse her vilayetinde gerçekleşir bir hale gelmiştir. Öte yandan birçok farklı firma ve marka sadece Türkiye'de değil çevre ülkelerde ve hatta uzak Avrupa ülkelerindeki fuar organizasyonlarında dahi yer almaktadır. Bu açıdan da birçok farklı organizasyona kolay bir şekilde ulaşacak ve kolaylıkla kullanılabilecek profesyonel şekilde tasarlanmış standlara ihtiyaç duymaktadır.

Dünyanın neresinde olursanız olun katıldığınız fuar organizasyonlarında kullanabileceğiniz kolay de-monte olan ve kolay kurulan fuar standı uygulamaları için modüler bir sistem talep edebilirsiniz. Fakat alüminyum profiller üzerinden ahşap kaplama ve farklı materyallerin ayrıntıları oluşturması ile üretilen maxima stantlar ekonomik yapıları ile seçilse de özel tasarım ahşap fuar standları daha uzun ömürlü ve daha sağlam yapılı ürünler oluşturmaktadır.

Özel Tasarım Ahşap Fuar Standları Neler Sağlar?

Maxima standlar genellikle standart bir yapıya sahip olarak, ölçülerin belirlenmesi ve bilgisayar üzerindeki tasarımların ortaya çıkarılması ile grafik işlemeleri sonucu üretilmektedir. Bu standlar malzemenin kısıtlı imkanlara sahip olması ve düşük ücretli olması gibi ayrıntılar ile tasarımdaki kalite ve prestijin de kısmen düşük noktada bulunmasına neden olmaktadır. Ancak yine de Wawa İçmimarlık olarak sizler için hazırladığımız maxima standlar muhteşem görsellikler ile en kaliteli alanları oluşturmaktadır.

Tüm ayrıntılarına ve ekonomik anlamdaki özgürlüğüne rağmen maxima stand yerine özel tasarım ahşap stand tercihinde bulunan birçok marka ve firma yer almaktadır. Çünkü bu standlar günümüzün teknolojisinde özel makinelerde işlenen ahşap malzemenin kaliteli ve pratik montaj malzemeleri ile kullanılır hale gelmesi sayesinde sınırsız bir tasarım özgürlüğü sağlamaktadır.

Fuar standartlarında tasarım özgürlüğünün elde edilmesi, özellikle dünyanın en büyük firmalarının göz önünde bulundurduğu bir ayrıntıdır. Bugün örnek olarak milyarlarca insana hitap eden gıda markaları, teknoloji markaları veya dijital markalar yer aldıkları organizasyonlarda ahşap standlar ile sade, dikkat çekici, zengin görünümlü, fakat mütevazi alanlar ortaya koymaktadır.

Özellikle uzun yıllar boyunca farklı organizasyonlarda kalitesini koruyarak yer almak isteyen marka ve firmalar için stand tasarımlarının da uzun ömürlü olması önemlidir. Bu açıdan her noktada sistematik ve sorunsuz bir şekilde montaj yapılabilecek, hasar görmeden yıllarca kullanılabilecek ahşap standlar avantaj sağlayacaktır. Özellikle karakteristik yapıda değişmeyen çizgiler ile varlığını koruyacak bir stand tasarımı için her fuarda yeterli alan üzerinde gerekli altyapı ile bu stantlar kullanılabilir.

Fuar stand tasarımı ve içmimarlık hizmeti için wawa içmimarlık ile iletişime geçebilirsiniz.