Artık insanlar bütün işlerinde olduğu gibi bazı psikolojik durumlarının çözümlerinde de artık internet ortamlarına başvurabiliyor. Özelliklede bu salgın döneminde evlerinden destek almak isteyenler araştırmasına giriyor. Online terapiler yüz yüze görüşmeden hangi tür tedaviler kişiye uygulanıyorsa online terapide de aynı tür teknikler sesli ve görüntülü bir şekilde karşı tarafa aktarılıyor. Nora Psikoloji kliniğinde online bir şekilde terapilerde bulunan psikologlara ulaşmak mümkün oluyor.

Online Bir Psikolog Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Online bir şekilde psikolojik tedavi almak isteyenler öncelikle terapisti alacağı psikoloğu seçerken bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Bunun için sizlere en çok yardımı dokunacak ve desteği sağlayacak psikolog seçiminin yapılması önemli oluyor. İlk olarak bir psikoloğun aktif bir şekilde çalışması ve işinde uzman olmasın dikkat edilmesi gerekiyor. Daha önceden terapi konusunda deneyimi olmadı ve başvurduğunuz konu ile ilgisinin olması gerekiyor. Bu tür unsurlara psikolog seçiminde dikkat edilirse çok daha verimli bir online terapi süreci geçirilmiş oluyor.

Online Terapi den Yüz Yüze Olan Terapiler Kadar Verim Alınabilir Mi?

Online terapilerde uygulanan teknikle yüz yüze uygulanan teknikler aynı oluyor. Yüz yüze uygulanan yöntemler daha avantajlı olsa da online olarak da terapi alındığında insanlar zamanda daha fazla tasarruf etmiş oluyor verimlilik açısından hiçbirinin birinde eksiği yoktur. Online verilen terapilerde genelde sosyal fobi, depresyon, öfke kontrolü, sınav kaygısı, gibi durumlarda yüz yüze verilen terapilerde aynı verimlilik alınıyor.

Online terapilerin en büyük avantajı mekândan bağımsız insanlar isteklerin ortamda seans alabiliyor. Yut dışında olup ulaşım sıkıntısı çekenler açısından online terapi çok büyük avantaj oluşturuyor. Aynı zamanda ulaşım sürecinde yaşanacak olan trafik, geç kalma gibi zorlukların bu online terapilerde yaşanmıyor olması insanlara çok büyük bir avantaj oluyor.

Online Verilen Terapilerde Hangi Terapi Yöntemleri Kullanılır?

Yüz yüze uygulanan tedaviler kullanılan Bilişsel Davranışı Terapiler, EMDR, Şema Terapi, ACT uygulamalarının aynısı online terapi aşamasında da uygulanıyor. Burada önemli olan kişiye ve konuya göre hangi tedavinin uygun olacağı oluyor.

Seans Sıklıkları Nedir?

Online terapiler net bir seans sıklığı olmuyor. Genelde bu seansları kişiye ve konusuna göre belirleniyor. Bazen haftalık bazen ise aylık oluyor. Hatta bazı durumlarda seans süreleri çok daha kısa bile olabiliyor. En çok ilk seans sonrasında net bir seans oluşturmak çok daha doğru bir davranış oluyor.

Terapi Süreci Ne Kadar Sürer?

Aslımda online terapi süreçleri kişinin hangi konuda başvuru yaptığına ve durum şiddetine göre değişiyor. Genelde kaygı bozukluğu ve depresyon sıkıntısı olanların süreçleri 8 veya 13 seans sürebiliyor. İlişki sorunlarında ve boşanma süreçleri gibi konulara bu terapi süreci 1 veya 2 seans kadar sürebiliyor.