Kâğıt katlama sanatı olarak bilinen origami sanatında kullanılan kâğıtlar origami kâğıtlarıdır. Kare şeklinde olan Origami kâğıtları katlandığı şekli koruyan kâğıtlardır. Origami kağıdı sanatına başlayanlar ilk önce ince kâğıtla başlamalıdırlar. Kâğıt inceliği (80 gr/m2) olması karmaşık şekillerin rahatça yapılmasını sağlar. Ayrıca kâğıt ince olduğunda çok sayıda kıvrım elde edilir. Eğer yapacağınız figür model olacaksa ıslak katlama gerektireceğinden daha kalın kâğıtlar (90 veya 100 gr/m2) kullanmalısınız.

Origami kağıdı yapılırken sadece kâğıt kullanarak, makas ve yapıştırıcı kullanılmadan yapılır. Origami kâğıtları ortalama olarak 90×90 mm ebatlarında 70 gramdır. CE sertifikalı olan origami kâğıtları genellikle 50 yapraklı set şeklindedir. Origami kâğıtları içeriğinde sağlığa zararlı hiçbir madde içermediğinden her yaştan kullanıcı tarafından tercih edilir.

Origami Kâğıdı İle Neler Yapılır?

Origami günümüzde el sanatı olmanın dışında her yaş ve meslekten insanın uğraştığı bir hobi, okulların kullandığı öğrenme ve öğretme aracı haline gelmiştir. Hobi olarak yapılan origami kağıdı birçok alanda dekoratif amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Origami kâğıtlarıyla yaptığınız figürleri değer verdiğiniz sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Ayrıca çocuklar için de origami sanatıyla çeşitli figürlerden oyuncaklar yapabilirsiniz.

En uygun fiyatlı origami kâğıtlarını https://www.guvensanat.com/origami-kagidi web adresinden alabilirsiniz.