Diş yapısını düzeltme tedavisi olarak bilinen ortodontik tedavi, dış görüntüyü iyileştirmek için çarpık olan dişlerin, tek hizada sıralanmasında yardımcı olur. Dişlerinizin aşamalı olarak istenilen görüntüye kavuşabilmesi için diş tellerinin takılması ya da çıkarılabilen ince ve şeffaf olan ağız koruyucuların takılmasını içerir. Dişlerinin görünümünden rahatsız olan ve sağlık durumu bu duruma elverişli olan her insan için bu tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu tedaviyi işinde uzman olan kişiler aracılığı ile uygulamalısınız.

Ortodontik Problemler Neden Ortaya Çıkar?

Bu durum, çene yapısı ile alakalıdır. Hastanın alt çenesinin geride ya da ileride olması, iskelet yapısında bozukluk olması gibi nedenler ortodontik problemlerin ortaya çıkmasındaki birkaç sebep arasında gösterilebilir. Süt dişlerinin erken yaşta kaybedilmesi de ortodonti problemlerinin oluşmasına sebep olabilir.

Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır?

Bu tedavi birkaç aşamadan oluşur. İlk olarak hekiminiz, çene ve diş yapınızı muayene ederek, sorunun ne aşamada olduğunu kontrol eder. Muayene edildikten sonra hasta için en uygun tedavi yöntemi belirlenir. Daha sonra tedavi için hazırlık aşamasına geçilir. Bu tedavi için en önemli koşul, ağız içinin temiz olmasıdır. Ağızda herhangi bir çürük ya da müdahale edilmesi gereken bir durum söz konusu ise öncelikle bu durumlar tedavi edilmelidir. Ağız yapısı tedavi için uygun koşullara getirildikten sonra ölçüm ve analizler yapılır. Tedavi yöntemi kişiden kişiye farklılık gösterir. Hastanın çene yapısı, diş ve ağız yapısı göz önünde bulundurulur. Tedaviye başlandığı zaman ağıza ekatör yerleştirilir. Ekatörün takılma amacı tedavi sırasında hastanın ağzının sürekli açık olmasını sağlamaktır. Daha sonra ağız ölçüsü alınan hasta için hazırlanmış diş telleri takılır.

Bu şekilde oluşan hastalıklar için uzman hekimlerden destek alınmalıdır. Ortodontik hastalıkların tedavisi için https://www.canerbalta.com/ adresinden rendavu oluşturabilirsiniz.