Pdks sistemi genel özellikleri nelerdir?

Personel devam kontrol sistemine personelin kaydı kart numarası, isim, soy isim, hesap grubu ve işe giriş tarihinin programa yazılması ile başlar. Sonrasında özlük bilgileri olan adres, telefon, tc kimlik, medeni hali, doğum tarihi, kan grubu ve istenirse giysi bedeni ve ayakkabı numarasına kadar bilgilerin programa kaydı mümkün olabilmektedir. Ayrıca yine personel zimmetinde olan aletlerinde programa kaydı yapılabilmektedir. Programda personelin giriş ve çıkış hareketleri görüntülenebilmekte, kullandığı ücretli, ücretsiz ve yıllık izinler tanımlanabilmekte, aldığı avans ya da primler kayıt altına alınabilmektedir. Programda personel için not bölümü de yer almakta olup, bu kısma personelde karşılaşılan kusur yahut davranışlar kayıt altına alınabilmektedir. Personel devam kontrol sistemi üzerine bağlı olan kartlı, parmak izli, yüz tanıma sistemi ve damar okumalı ürünlerden gelen veriler ile işleyişini sürdürmektedir.

Cihaz üzerinde kayıtlı giriş, çıkış hareketi bir ara program sayesinde işlenir ve programın kurulu olduğu veri tabanına aktarılır. İstenir ise bu işlem günlük belirli periyotlar yada saatlerde otomatik olarak ta yapılabilmektedir. Personel devam kontrol sisteminde (Pdks) tüm program kullanıcılarının aynı verilere ulaşması gerekmiyor olabilir. Buda yetkilendirme konusunu gündeme getirir. Program üzerine birden fazla kullanıcı açılabilir ve bu kullanıcılar erişim sağlayabilecekleri yetkisi olan personel ve bu personeller üzerinde yine yetkisi olduğu alanları görüntüleyebilir.


Program üzerinde günlük, haftalık, aylık, yıllık bazda genel rapor ve bu veriler ile hazırlanmış iki tarih arası puantaj ve maaş raporu hazırlanabilmektedir. Bu raporlar iki mantıkta hazırlanabilmekte olup genel kontrol maksatlı hazırlanabilen raporlar şu şekillerdedir. Genel bazda giriş çıkış listesi. Kişi bazında giriş çıkış listesi. Genel bazda geç kalanlar listesi. Kişi bazında geç kalanlar listesi. Genel bazda erken çıkanlar listesi. Kişi bazında erken çıkanlar listesi. Mesaiye kalanlar listesi. Devamsızlar listesi. Girişte cihaza okutma yapmayı unutanlar listesi. Çıkışta cihaza okutma yapmayı unutanlar listesi. Giriş yada çıkışta cihaza okutma yapmayı unutanlar listesi. Şuan firma içerisinde bulunan personeller listesi. Personelin not bilgileri. Personelin irtibat bilgileri. İşten ayrılan personeller listesi. Tatil günü çalışan personeller listesi. İzin kullanan personeller listesi. Avans kullanan personeller listesi. Prim verilen personeller listesi. İkinci rapor mantığı ise hesaplamaya dayalı puantaj ve maaş raporları olup şu şekillerde alınabilmektedir. Genel bazda maaş ekstresi. Kişi bazında maaş ekstresi. Maaş pusulası. Gurup bazlı maaş ekstresi.

Pdks sistemi geçiş bilgileri ne işe yarar?

Personel devam kontrol programından alınan bilgiler ile personelin işletmeye giriş ve çıkış saatinin takibi yapılabilmekte, geç gelme, erken çıkma, fazla çalışma, devamsızlık yapma gibi puantajlamada ihtiyaç duyulan gün, saat karşılıkları alınabilmektedir. İstenir ise bu bilgiler resmi bordrolamada kullanılan programlara entegre edilecek formata dönüştürülüp kolayca aktarım imkânı da sağlamaktadır. Hem işletme yöneticisinin hem birim amirinin hem de insan kaynakları ve maaş ödemesi yapacak olan muhasebe biriminin istediği raporlara güvenilir ve kolay erişim imkânı sağlamaktadır.

PERKOTEK YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Yüz tanıma sistemi nedir?

Yüz tanıma sistemi en gelişmiş, güncel personel takip ve geçiş kontrol sistemleri cihazıdır. Bu cihazın üretilmedeki düşüncesi kartlı sistemde kişilerin başkalarının yerine kart basıyor olması, parmak izi sisteminde ise parmağını doğru bir şekilde basamaması ve parmak izlerinde oluşan deformasyondan dolayı okutulmada güçlük yaşanmasıdır. Fakat yüz tanıma cihazlarında yine parmak izi, kart okutma, şifre ile geçiş özellikleri bulunmakta ve buda personelin kullanımında alternatif oluşturması için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Yüz tanıma cihazı üzerinde bulunan dahili kamera üzerinden kişiyi tanımakta ve geçişine izin vermektedir. Cihazın okuma yapabilmesi için kişinin cihaza doğru uzaklıktan sadece durup bakması yeterli olacaktır. Bu rahat ve hızlı kullanımı yüz tanıma sistemini cazip kılan en önemli özelliğidir.

Yüz tanıma sistemleri nerelerde kullanılır?

Yüz tanıma sistemi personel takip sistemi ya da geçiş kontrol sistemi ihtiyacı duyan tüm işletme, kurum ve kuruluşlarda kullanılabilmektedir. Yüz tanıma sistemi cihazı dahili kamerası üzerinden kişiyi tanıdığından cihazın ekranına yahut kişinin yüzüne direk olarak yüksek ışık vurmamalıdır. Buda iç mekânda ve koridor tarzı bir noktada kullanılmasını gerektirmektedir.

Yüz tanıma sisteminde açık ve kapalı kontak verebilmesi için röle bulunmaktadır. Bu sayede manyetik, elektronik yahut pimli kilitler açtırılabilmekte, turnikeler tetiklenebilmektedir. Açtırma süresi cihaz menüsünde ayarlanabilmekte olup, kapıya vereceği röle süresi bu sayede uzatılıp kısaltılabilmektedir. Yine röle üzerinden cihazın menüsünden ayarlanan zil saatlerinde siren, çan vb. ürünlerin tetiklenip çaldırılması da mümkündür. İlgili menü ve kontak çıkışı sayesinde bunu yapmak gayet basittir.

Kapsamına göre, tercih edilen kapasiteye göre her talebe uygun yüz tanıma çözümü bulabilmek mümkün olmaktadır. Ürün sadece işletme, kurum ve kuruluşlarda değil bir apartmanın girişi için anahtarı devre dışı bırakma talebine dahi çözüm olabilecek bir sistemdir.

Yüz tanıma sistemindeki geçiş bilgileri ne işe yarar?

Yüz tanıma sisteminden alınan giriş çıkış bilgileri ile personel devam kontrol, geçiş kontrol, yemekhane ve üye takip sistem yazılımları çalıştırılabilmektedir. Bu gelen veriler sayesinde ilgili yazılımlardan personel takibi yapılabilmekte, yemek sayıları alınabilmekte ve de yetkilendirme yapılabilmektedir. Ayrıca yüz tanıma cihazı ile bu yazılımlardan verilen yetki doğrultusunda kapı yada turnike açma özelliği aktif şekilde kullanılabilmektedir. Bu anlamda yüz tanıma sistemi hem personel takip maksatlı hem de geçiş kontrol ve tetikleme maksatlı kullanılabilmektedir. 

PERKOTEK GÖSTERGEÇ SİSTEMİ

Göstergeç sistemi nedir?

Göstergeç sistemi adından da anlaşılacağı üzere bir kapının kart yada anahtarlık ile açılması için gerekli olan yapıdır. Kişinin elinde bulunan kart yada anahtarlığın ilgili kapı cihazına tanımlanarak yetkisi yada kaydı olan okuyucuya okutulması sonucunda kapı açılacak ve böylelikle anahtar taşıma derdi ortadan kalkmış olacaktır. Sadece yetkili kartlar kapıyı açabilir olduğundan da güvenlik anlamında göstergeç sistemi özellikle site ve toplu yaşam alanlarında çok sıklıkla tercih edilen ve kullanılan sistemler arasında yer almaktadır.

Göstergeç sistemi nerelerde kullanılır?

Göstergeç sistemi küçük, orta, büyük tüm işletmelerde, personel çalıştıran tüm kurum ve kuruluşlarda, site, apartman ya da yaşam alanlarında, kullanılmaktadır.

Göstergeç sistemi genel özellikleri nelerdir?

Göstergeç sistemi belirli kullanıcı kapasitelerinde üretilmiş kartlı cihazlardır. 800, 1000, 2000 ve 3000 kişiye kadar hafızası olan, daha çok yazılım takipsiz sadece tanımlı olan kartın ya da anahtarlığın var olan cihaz aracılığı ile takılı mekanizmanın tetiklenmesini sağlayan yapıdır. Bu cihazlarda ayrıca şifre yada parmak izi gibi ek özelliklerinde bulunduğu modellerde vardır. Karta ya da anahtarlığa alternatif parmak izi ile ve şifre ile açma yapılabilmektedir. Sistem illaki kapı açma olarak değil kontak ile çalıştırılabilen tüm mekanizmaları tetikleme ve anahtarsız çalıştırma olarak ta kullanılabilmektedir.