Personel takip sistemi nedir?

Personel takip sistemi iş yerlerinde personellerin giriş-çıkış, fazla mesai, eksik çalışma, izinli günü, raporlu günü gibi günlük olarak kontrol etme amaçlı yazılmış olan programdır. Personel takip sistemi yöneticilere birçok kolaylık sağladığı gibi verimliliği de artırmaktadır. Personel takip sistemi kullanan birçok şirket bu sistem ile bordro hesaplayabilmektedir. Program net maaş üzerinden personelin çalışmış olduğu dakikaya göre kişinin maaşını hesaplamaktadır. Aylık olarak personellerin puantajı alınabilir ve maaş hesabı çıkartılabilir. Aynı zamanda personellerin çalışma saati, izinli günleri, hafta tatili gibi toplam saatleri resmi bordro hesaplaması yapan Logo, Mikro ve Netsis gibi birçok bordro programına da aktarımı yapılabilmektedir. Bu entegrasyon yardımı ile ay sonunda personellerin maaş bordrosu hızlı bir şekilde çıkartılabilmektedir. Program kullanıcısının personel takip sistemi aylık olarak tüm verileri eksiksiz olarak tamamladığı düşünülürse ay sonunda resmi bordro hesaplama programlarına aktarım sağlaması ve maaş pusulası çıkartması sadece birkaç saatini alacaktır. Bu aktarımı en kolay yöntemle kullanıcı nasıl sağlayabilir? Personel takip sisteminde yönetici günlük olarak personellerin giriş-çıkış saatlerini kontrol eder. İzinli personelin izin gününü Personel takip sistemine tanımlar. Tüm kayıtlar doğru işlenmişse maaş hesabında veya diğer programlara aktarımda sorun yaşanmayacaktır. Talep edilirse Personel takip sistemi eksik çalışmayı fazla mesaiden düşebilir.

Personel takip sisteminde Eksik çalışma Fazla mesaiden düşme nedir?

Örnek, personelinizin aylık mecburi çalışması gerekken saatin 225 saat olması gerektiğini düşünelim. Personel aylık toplamda 200 saat çalışmış ve aynı ay içerisinde personelin aynı zamanda 30 saat fazla mesai var. Personel takip sistemi personelin 30 saat olan fazla mesaisinden 25 saatini keserek normal çalışmasına dahil eder ve 225 saati tamamlar. Kalan 5 saati fazla mesai olarak hesaplar. Bu tamamen müşterinin talebi doğrultusunda ayarlanan bir ayardır.

Personel takip sistemi nerelerde kullanılır?

Fabrikalar, okullar, ofisler kısacası giriş-çıkış saatlerinin raporlanması istenilen her yerde kullanılabilir. Gelişen teknoloji ile entegre edilmiş olan Pdks aynı zamanda biometrik ve RFID kart okuyucu cihazlar ile de çalışabilmektedir. Bilindiği üzere biometrik veya RFID kart okuyucu cihazlar tanımlı olan yüz, parmak izi, avuç içi veya kartı okutulduğunda cihaz kendi hafızasına geçiş kayırlarını tutmaktadır. Bu cihazlar ile ağ bağlantısı yapılarak veya USB bellek ile cihazların içinde bulunan personellerin geçiş kayıtlarını Personel takip sistemine aktarabilir ve raporlayabilirsiniz. Ayrıca Personel takip sistemi için kullanılan biometrik veya RFID kart okuyucu cihazlarının özelliğine göre kontrollü geçiş için turnike veya kapı açtırabilirsiniz.

Personel takip sistemi neleri raporlayabilirsiniz?

Personel takip sistemi programlarında talep edilen genel olarak giriş-çıkış raporudur. Bu raporda personeller saat kaçta giriş yaptı saat kaçta çıkış rahatlıkla tespit edilebilir. Bu raporun tarihler arası alınması da mümkündür. Rapor almadan önce belirlenmiş olan tarih aralığı girilerek rapor oluşturulabilmektedir. Bahsetmiş olduğumuz rapor dışında Devamsızlık Listesi, Mesaiye kalanlar, İzinli Personel, İçerideki Personel, Aylık Devam listesi gibi birçok rapor mevcuttur. Personel Yüz tanıma sistemi vardiyalı çalışan şirketlere de hitap etmektedir. Personellerin haftalık olarak değişen vardiyasını Personel takip sistemi personellerin giriş saatlerine göre otomatik olarak algılamaktadır. Kullanıcı hatası olmadığı sürece sistem sorunsuz şekilde çalışacaktır. Önemli olan personellerin unutmadan giriş saatlerini hatasız şekilde kullanılan biometrik veya RFID kart okuyucu cihazına okutma yapmalarıdır. Eğer personel okutma yapmayı unutmuşsa Personel takip sistemi raporda personelin vardiyasını öteleyerek bir sonraki vardiyaya gelmiş gibi raporlayarak hatalı rapor verecektir. Bu durum Personel takip sistemi hatası değil kullanıcı hatasıdır

İlgilendiğiniz PERKOTEK ürünleri için perkotek.com sitesini ziyaret edebilir yahut 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.